Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Convocatòria per a projectes de reflexió Palau Macaya 2019

Dijous 26 Setembre 2019 - 15:55

   
L’Obra Social “la Caixa” impulsa una convocatòria amb l’objectiu de fomentar la reflexió i el diàleg al voltant del tema del desenvolupament humà i la sostenibilitat. Vol potenciar el paper que té com a lloc de trobada entre els actors socials principals: entitats, associacions, Administració pública i professionals, per abordar els reptes actuals de manera holística, superant barreres acadèmiques i sectorials.

Vol ser un lloc de trobada per a tots aquests actors socials i animar-los a treballar per establir prioritats, detectar metodologies innovadores i impulsar el desenvolupament econòmic i la transformació social.
 
QUI S’HI POT PRESENTAR
- Associacions i entitats socials, culturals i cíviques sense ànim de lucre.
- Empreses socials i cooperatives del sector social.
- Organitzacions empresarials i sindicals sense ànim de lucre.
- Universitats i centres d'investigació.
- Administracions públiques.
 
 Queden exclosos de la convocatòria els partits polítics i les fundacions, empreses privades amb ànim de lucre i treballadors autònoms.
 
EIXOS TEMÀTICS
- Desenvolupament humà i sostenibilitat econòmica: la construcció de models i polítiques econòmiques alternatives en un món global.
- Desenvolupament humà i sostenibilitat mediambiental: el medi ambient, el canvi climàtic, l'escassetat de recursos naturals i la seva preservació.
- Desenvolupament humà i sostenibilitat social: l'evolució de les problemàtiques d'exclusió social i els sistemes de benestar, ara i en el futur.
- Desenvolupament humà i pensament: identitat i sentit de pertinença, formes d'organització i regulació política.
 
PRINCIPIS D’ACTUACIÓ
- Promoure un horitzó global de pensament, a partir d'un marc geogràfic ampli i una perspectiva històrica integradora.
- Incorporar una visió prospectiva i el plantejament de models innovadors pensant en el futur.
- Aportar valors humanistes i democràtics, promoure un món capaç de gestionar els conflictes i una societat més equitativa, justa i tolerant.
- Introduir un enfocament holístic que permeti superar barreres acadèmiques i sectorials, afavorir la cooperació i el treball en xarxa.
- Desenvolupar metodologies participatives que permetin identificar, implicar i apoderar tots els actors implicats: administracions públiques, empreses, entitats del tercer sector, universitats, centres de recerca i ciutadania.
 
DOTACIÓ ECONÒMICA
L’Obra Social ”la Caixa” hi col·labora amb una dotació màxima de 10.000 euros (IVA inclòs), que no pot superar el 75 % de l’import total del projecte. Cal especificar l’origen del 25 % restant (recursos propis o aportacions de tercers).

Cal tenir en compte que l’ajut NO es pot destinar als conceptes següents:
- Despeses administratives ordinàries i despeses indirectes de l’entitat sol·licitant.
- Despeses generades pel manteniment de la seu habitual de l’entitat sol·licitant (lloguer, aigua, telèfon, electricitat…).
 
Tots els projectes hauran d’incloure, de manera obligatòria, un mínim de 5 activitats que s’hauran de fer als espais del Palau Macaya.
Totes les activitats s’hauran de portar a terme entre el setembre de 2020 i el setembre de 2021.
 
Data límit per presentar-s’hi: 12 de novembre
Si alguna entitat està interessada en presentar-s’hi, pot contactar amb nosaltres (scarrera@xcn.cat) i us donarem més detalls (la XCN va ser beneficiària d'aquesta convocatòria amb el cicle de debats "Salut i Natura").

 
Per a més informació consulteu les bases de la convocatòria.
 
Més, sobre...: finansament , convocatoria , palau macaya
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies