Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Ja us podeu inscriure a l'Ultra Clean Marathon! Del 5 a l'11 de maig

Dijous 11 Abril 2019 - 14:57

Podeu fer només una part de l’etapa o bé fer-la tota. 
Enguany celebrem la 2a edició de l’Ultra Clean Marathon. Serà del 5 a l’11 de maig del 2019. En aquesta edició, les 7 etapes es realitzaran mitjançant 3 modalitats esportives: les dues primeres etapes es faran amb bicicleta, les tres següents corrent i les dues últimes per mar, en caiac o nedant.
 
Ja hi ha les inscripcions obertes! Apunteu-vos-hi!
Consulteu a quines etapes voleu participar i en quin tram de cada etapa. Podeu fer només una part de l’etapa o bé fer-la tota. 

La inscripció individual val 5€ i es realitza a través de la web. Els diners recaptats amb les inscripcions es destinaran íntegrament als projectes de les entitats ambientals implicades en cada etapa.  

A continuació us informem de les 7 etapes:
Dia 1 - 5 de maig: Barcelona > Lleida (en bici)
Dia 2 - 6 de maig: Lleida > Ripoll (en bici)
Dia 3 - 7 de maig: Ripoll > Olot (corrent)
Dia 4 - 8 de maig: Olot > Girona (corrent)
Dia 5 - 9 de maig: Girona > Blanes (corrent)
Dia 6 - 10 de maig: Blanes > Mataró (per mar)
Dia 7 - 11 de maig: Mataró > Barcelona (per mar i corrent els últims 5 km)

En cas de participar-hi, consulteu el reglament on s’expliquen les recomanacions a seguir.

L’Ultra Clean Marathon (UCM) és un repte ambiental i esportiu que té com a objectiu conscienciar i canviar hàbits de la ciutadania, a través d'una cursa pel territori. Per assolir-ho, durant 7 dies es realitzen 7 etapes, recorrent un total de 700 km.

L'UCM té dos ambaixadors de la natura, l’Albert Bosch i la Nicole Ribera, que recorreran el territori català mentre recullen residus acompanyats de tots els participants. D’aquesta manera augmentem el compromís en la cura del medi ambient i posem en valor el territori per on passem.

La particularitat és que no és una cursa competitiva i hi pot participar tot tipus de públic i col·lectius: associacions, federacions, administracions, centres d’ensenyament, clubs esportius, empreses (patrocinadores i/o participants) i també a persones a títol individual.

Durant les etapes es proporcionaran bosses als participants per recollir els residus i hi haurà punts on els podran anar deixant les deixalles recollides. Des de l'organització vetllarem per a que els residus siguin gestionats de manera correcta. Es faran caracteritzacions (separant plàstic, paper, vidre, orgànic i rebuig/altres) i s’aniran pesant les quantitats per obtenir, al final de l'UCM, la xifra de residus totals recollits.

És l’únic acte esportiu que està dedicat exclusivament a la natura!

Us hi esperem!

Per més informació consulteu la pàgina web de l'Ultra Clean Marathon o bé envieu un correu a info@ultracleanmarathon.cat


L'UCM és organitzada conjuntament entre la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT), la Xarxa del Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC) i l’Agència de Residus de Catalunya, amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat i l’Obra Social “la Caixa”.

 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies