Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

L'Ultra Clean Marathon ja està apunt!

Dijous 4 Abril 2019 - 15:37

   
Ja tenim a tocar la 2ª edició de l'Ultra Clean Marathon, que es realitzarà entre el diumenge 5 i el dissabte 11 de maig.

Aquest esdeveniment va néixer amb l’objectiu de conscienciar i fer comprometre a tothom sobre el valor del territori natural i la necessitat de cuidar-lo en tots els sentits, però des d’un punt de vista molt transversal, gents teòric i que connectés amb tot tipus de públic a través d’un repte ple d’emocions i relats.

Per això es va utilitzar l’esport com a canal transmissor de tots aquests valors, i com a manera lúdica i emocionant per comunicar en positiu el gran repte de vetllar pel medi natural que ja fan cada dia totes les associacions que formen part de la Xarxa. D’aquesta manera també s’aconseguia donar visibilitat a la gran tasca de picar pedra dia a dia que fan totes les entitats ambientalistes, i que no sempre és prou coneguda o valorada per la societat.

Al sumar-s’hi de seguida l’Agència de Residus i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, va permetre agafar de seguida una dimensió important que, amb el suport de diferents patrocinadors, va possibilitar realitzar un esdeveniment de referència l’any passat, i que s’ha ampliat i renovat enguany per poder ser una acció de referència en la sensibilització i canvi d’hàbits de la població en vers la seva relació amb els entorns naturals i en l’impacte que hi tenen degut a la seva forma de viure en el dia a dia.

Així doncs tenim un gran repte esportiu dedicat a la Natura i no als esportistes que el representen. I aquest any ens portarà a fer 700Km circulars per tot Catalunya, començant cada etapa en el punt final del dia anterior. Les dues primeres etapes seran en bicicleta (uns 200Km cada una), després tres corrent (uns 50/60Km cada una), i les dues darreres amb Kayak (30Km cada una). Sortint de Barcelona el diumenge dia 5 i tornant-hi de nou el dissabte dia 11, havent passat per totes les capitals de província i fent una volta per gran part del país.

Aquesta volta també representa la interrelació entre tots els territoris en tot el que suposa la gestió i conservació ambiental, a la vegada que simbolitza el concepte d’Economia Circular.  Per això, tot i que anirem també recollint bossa constantment, com l’any passat, aquest any no ens considerarem tant “gestors de residus” que no tiren, recullen i reciclen; sinó “responsables de residus”, que vol dir que cada persona s’ha d’ocupar de la seva relació amb qualsevol residu en tot el seu cicle de vida, des del disseny, fins a l’ús de la matèria primera, la fabricació, la distribució, la compra, el consum, el reciclatge i la nova incorporació en el cicle de vida d’un nou producte.

Es treballaran 3 eixos per cada dia, per centrar els conceptes de comunicació i d’acció: 1) Coneixement de l’entorn, 2) Impacte que tenim en l’entorn i 3) Hàbit a adoptar per minimitzar o anul·lar l’impacte.

Per mi com a voluntari ambiental és un gran honor poder aportar aquest granet de sorra com ambaixador d’aquest gran esdeveniment de conscienciació i acció ambiental. Per la meva activitat d’aventurer i esportista porto tota la vida gaudint de l’entorn natural, i el mínim que puc fer és respectar-lo, cuidar-lo i ser-ne un gran defensor i advocat.

Segur que aquest any aconseguirem també un gran resultat i totes les entitats que formen part de la Xarxa per a la Conservació de la Natura hauran contribuït a crear molt de valor, tant per elles mateixes, com per l’impacte aconseguit gràcies a la col·laboració conjunta a través de la XCN per promoure i fer realitat la ULTRA CLEAN MARATHON

 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies