Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Nou acord de custòdia del riu Francolí i del torrent del Bogatell amb l'Ajuntament dels Garidells

Dijous 26 Juliol 2018 - 09:37

L’objectiu es preservar els valors naturals del territori i plantejar un seguit d’accions adreçades a la conservació de la biodiversitat de l’entorn natural.
 

L’Ajuntament dels Garidells i l’Associació Aurora, entitat social que integra persones amb problemes de salut mental i que duu a terme la recuperació ambiental del curs baix del riu Francolí, han signat un acord per a la custòdia dels trams de riu Francolí i del torrent del Bogatell que passen pel terme municipal dels Garidells. L’objectiu és preservar els valors naturals del territori i plantejar un seguit d’accions adreçades a la conservació de la biodiversitat de l’entorn natural.

En el marc d’aquest acord de custòdia es planteja portar a terme actuacions encaminades a l’eliminació d’espècies de flora invasores, com ara la canya i l’ailant, i a la recuperació dels camins. També es pretén sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de protegir els ecosistemes aquàtics.

Les parts estan d'acord en la necessitat de fer compatible l’ús del territori amb la conservació dels seus elements naturals, paisatgístics i patrimonials, perquè en puguin gaudir totes les persones i també les generacions futures.  Per aquest motiu, l’Ajuntament dels Garidells i l’Associació Aurora han establert un marc de col·laboració per dur a terme una iniciativa de custòdia del territori.

L’àmbit d’aquest acord es situa a les riberes del riu Francolí i al torrent el Bogatell, al terme municipal dels Garidells.

 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies