Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Propera sortida del Grup de Treball de Custòdia Marina i Litoral: visita a la Pletera de Torroella de Montgrí

Dilluns 9 Abril 2018 - 11:21

La sortida tècnica tindrà lloc el proper dilluns 16 d'abril. Oberta a la participació de tothom! 
 

Us convidem a participar a la propera sortida tècnica que organitza el Grup de Treball de Custòdia Marina i Litoral, en la que es visitarà l'espai la Pletera, prevista pel proper dilluns 16 d'abril a Torroella de Montgrí.


PROGRAMA (consultar programa en PDF)
10h - Trobada a l’entrada nord de la Pletera (https://goo.gl/maps/Mr87nTfHWyA2) i presentació del projecte Life Pletera a càrrec d’Àgata Colomer, Coordinadora Projecte Life Pletera.
10:30h - Accions de recuperació dunar + albirament de corriol camanegre a càrrec de Santi Ramos, Tècnic del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.
12h - Restauració de llacunes, a càrrec de Xavier Quintana, Director científic del projecte Life Pletera i director de la Càtedra d’Ecosistemes Litorals Mediterranis de la UdG.
13:00h - Fi de l’activitat

INSCRIPCIONS
La sortida és gratuïta. Per participar-hi és necessari que envieu un mail a marina@custodiaterritori.org tot especificant el vostre nom, cognoms, número de telèfon i entitat a la que pertanyeu (si escau).

El Grup de Treball de Custòdia Marina i Litoral (GTCML) de la XCT ha organitzat la següent sortida tècnica, prevista pel proper dilluns 16 d'abril a Torroella de Montgrí. 

Espai la Pletera
La Pletera és un espai rural format per un conjunt de prats inundables entre la platja de l'Estartit i els camps de conreu de les Deveses. L'espai forma part del Pla d'Espaisd'Interès Natural sota l'epígraf "Aiguamolls del Baix Empordà" i, a més, està inclòs a la Xarxa Natura 2000. 

El projecte Life Pletera té com a primer objectiu la restauració integral i definitiva del sistema de llacunes costaneres de la Pletera (Torroella de Montgrí), amb la finalitat de recuperar-ne la funcionalitat ecològica, la qual actualment es veu alterada a conseqüència de la urbanització parcial de l’espai. Aquest objectiu inclou que el sistema pugui respondre adequadament a les previsions del canvi climàtic (increment del nivell del mar i major freqüència de pertorbacions intenses) i garanteixi la funcionalitat ecològica del conjunt, tant a curt com a llarg termini. Les accions previstes per assolir aquest objectiu inclouen la desurbanització del passeig existent i els seus espais adjacents i, posteriorment, recuperar l’antiga zona humida i la seva funcionalitat ecològica com a sistema costaner.

Un segon objectiu es basa en la difusió; per una banda, busca mostrar, tant al públic local com als turistes que visiten la zona, la importància de la conservació d’aquests ecosistemes per la reducció de l’empremta ecològica. Per una altra banda, busca tenir un caràcter demostratiu; és a dir, mostrar com una zona fortament castigada per la pressió urbanística encara és possible la restauració de zones naturals parcialment urbanitzades o alterades i la recuperació de la total funcionalitat ecològica.

Un tercer objectiu és el d’incrementar la capacitat de fixació de carboni d’aquests sistemes costaners i contribuir així a la reducció de les emissions de CO2 a l’atmosfera.

 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies