Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Crònica de la Sortida Tècnica "Experiències de Custòdia municipal a Sant Celoni"

Divendres 7 Abril 2017 - 14:28

Una vintena de persones de diferents ajuntaments i associacions han assistit a la sortida tècnica de custòdia municipal a Sant Celoni. L’objectiu de la sortida és conèixer els projectes i accions que es duen a terme en el nostre municipi i intercanviar experiències.
 

Abans de la sortida, el Grup de Treball de Custòdia Municipal, del qual en forma part l’Ajuntament de Sant Celoni, s’ha reunit a la Rectoria Vella on s’han debatut diversos aspectes i preocupacions respecte la custòdia del territori des dels ens locals. Destaquen, entre els temes tractats, la preparació d’un taller amb secretaris, interventors i altres tècnics de l’administració local sobre custòdia del territori i la difusió de la campanya d’assignació del 0,5% de l’IBI a la custòdia local del territori.

Després, s’han visitat dos espais emblemàtics de Sant Celoni, la vall d’Olzinelles i les Llobateres. Els participants han gaudit d’una passejada des de Can Draper fins al pou de glaç. En Toni Bombí, director del Parc del Montnegre i el Corredor, ha ampliat la informació sobre l’acord de custòdia de can Draper amb explicacions sobre els projectes de millora dels hàbitats i recuperació de prats i conreus que el Parc ha estat duent a terme durant els darrers anys i que han aconseguit la millora ambiental i paisatgística de la vall i la revaluació de les finques.

A les Llobateres s’ha posat èmfasi en la necessitat, deu anys després de la seva creació, de disposar d’un pla de gestió que afavoreixi la diversitat d’hàbitats aquàtics i faciliti la presència i visualització de la biodiversitat que ofereix l’espai. L’aplicació d’aquest pla de gestió podria ser una bona eina per a posar en custòdia l’estany de les Llobateres.

Cal remarcar que la primera experiència a Sant Celoni de custòdia municipal d’un element del patrimoni local va ser la Roca del Drac. Com que no ens ha donat temps d’anar-hi, sí que s’ha repartit entre els assistents el llibre L’espasa d’en Soler de Vilardell, un conte publicat per l’Ajuntament de Sant Celoni que explica la llegenda del drac que va viure en aquesta roca.

Tots els participants han quedat sorpresos pels paisatges magnífics i variats del municipi. La custòdia del territori ha de permetre implicar els propietaris i usuaris del territori en la conservació i el bon ús dels valors i els recursos naturals, culturals i paisatgístics.

Per a més informació consulteu el Programa de la sortida.

 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies