Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

SEO Birdlife signa un nou acord de custòdia amb Segura Viudas

Dimecres 1 Març 2017 - 15:05

L'objectiu principal de l'acord és conservar biodiversitat i paisatge, i especialment els els ocells a la finca l'Heretat.
Text i imatges > Web de Segura Viudas

L’acord de custòdia del territori entre l’Heretat Segura Viudas i SEO-BirdLife, que estableix una col·laboració contínua per actuar en el territori, es basa en un pla estratègic de col·laboració de cinc anys amb tres eixos principals: identificar i censar acuradament la població d'ocells, elaborar propostes de foment de la biodiversitat i la creació de noves activitats de difusió i material informatiu que complementin les visites enoturístiques amb el descobriment dels valors naturals de la finca.

En primer lloc, per tal d’identificar i fer un seguiment complet de l’avifauna de la finca, es realitzaran censos mensuals cobrint totes les estacions de l’any. Així, se seguiràn segons els tres mètodes de cens de SEO-BirdLife: el seguiment d’aus comunes en època reproductora (SACRE), el seguiment de les aus comunes en època hivernal (SACIN), i el seguiment de les aus nocturnes (NOCTUA). També es tindrà en compte els efectes de l’època de la verema, per tal de comprovar si l’alt nivell del sucre del raïm atrau més aus migratòries en aquest període. A més a més, es proposa un pla d’indentificació i seguiment de les papallones de l’Heretat, seguint el Butterfly Monitoring Schem (BMS), en tant que són un indicador fiable de biodiversitat.
 
Pel que fa al foment de la biodiversitat, es valoraran les actuacions ja realitzades en els darrers anys, com ara les instal·lacions dels nius o les replantacions d’espècies autòctones, i se n’activaran de noves per millorar algunes de la àrees de la finca a nivell botànic i ornitològic.
 
La tercera branca d’actuació aprofitarà les dades generades en el seguiment de la biodiversitat per a dissenyar i implementar activitats de difusió dels valors naturals de l’Heretat, amb l’objectiu de complementar les propostes d’enoturisme actuals. Entre les accions a realitzar, es contempla l’ampliació del recorregut ornitològic a d’altres zones de la finca, així com la creació de canals i materials específics per difondre la informació recopilada en els seguiments. 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies