Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Crònica de la Jornada "Confluència d'usos al bosc de ribera"

Dijous 3 Novembre 2016 - 11:44

Durant la Jornada l'ACA va anunciar que destinarà 1.5M€ a entitats de custòdia per a la restauració de boscos de ribera.
 
El passat 19 d'octubre es va celebrara a l'aula magna de la Casa de Cultura de Girona la Jornada " Confluència d'usos al bosc de ribera" amb l'objectiu de posar en valor el bosc de ribera i resoldre possibles conflictes amb els usos dels àmbits adjacents (espais urbans, periurbans i agraris) així com donar a conèixer propostes de gestió i conservació d'aquest bosc, destacant-ne les possiblitats de custòdia del teritori. A la jornada hi van participar una seixantena de persones. 

Hi varen participar, entre d’altres, Lluís Costabella, diputat de Medi Ambient de la Diputació de Girona, i Jaume Vicens, subdirector general de Biodiversitat i Medi Natural del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Durant la Jornada Jordi Agustí, el director de l'Agència Catalana de l'Aigua, va anunciar que durant el període 2017-2021 l’ACA destinarà 5,7 milions per a la restauració del bosc de ribera en l’àmbit de les conques internes, mentre que aportarà 1,5 milions d’euros en subvencions a entitats de custòdia per a restauració de riberes. El director de l’Agència també va remarcar que “un bon estat del bosc de ribera implica un millor comportament hidràulic del riu en cas d’avingudes i una millor qualitat de les aigües. Per aquest motiu, la recuperació i conservació del bosc de ribera es converteix en un aspecte important en la gestió dels recursos hídrics”.

La jornada va ser organitzada pel Grup de Treball de Custòdia Fluvial de la Xarxa de Custòdia del Territori i va comptar amb la col·laboració del Centre Ibèric de Restauració Fluvial, Wetlands International, Comissió Europea i Àrea de Medi Ambient i Territori de la Diputació de Girona

Per a més informació podeu consultar el programa de la Jornada.


 
Comentaris
 1. Rafa Diez ( 08/11/2016 01:01:28 )
  Bon dia.
  És possible consultar les comunicacions de la jornada "Confluència d'usos al bosc de ribera". M'interessa especialment Inundabilitat i espais fluvials.
  Moltes gàcies
  1. Marta Crespo ( 15/11/2016 10:10:04 )
   Hola Rafa,

   Ja pots veure les ponències penjades a la web, a l'apartat "Centre de Recursos", "Material de jornades i tallers". El link és el següent: http://www.xct.cat/ca/cdr/9_material_jornades_tallers.html

   Gràcies pel teu interès.
   Salutacions,
   XCT
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies