Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Crònica de la reunió i sortida tècnica del Grup de Treball de Custòdia Municipal a Mataró

Divendres 7 Octubre 2016 - 10:09

Es va posar de manifest l'especificitat de la cuòtida en els ens locals.   
 
El passat 7 de juliol es va celebrar a Mataró la segona reunió del Grup de Treball de Custòdia Municipal. Aquesta reunió va despertar molt d’interès tant entre ajuntaments membres de la XCT com entre d’altres que es van acostar per explorar la custòdia del territori com a eina interessant per aplicar als seus municipis. En total vam ser una vintena de persones.

Durant la reunió es van compartir moltes experiències sobre aspectes de l’aplicació de la custòdia del territori que són propis dels ens públics i que difereixen dels instruments de dret privat usats per part de les entitats sense ànim de lucre privades. Finalment, es van aportar idees per a projectes concrets.

Després de la reunió es van visitar dues experiències de custòdia del territori. La sortida estava oberta a tota la ciutadania. A Mataró, des del turó Onofre Arnau, ens van explicar els projectes que impulsa l'ajuntament, ben a prop de l'entorn urbà, mostrant que la custòdia pot, simultàniament, contribuir a millorar la biodiversitat, l'ordenació del territori i la qualitat de vida de la població.

Després es va visitar un projecte de custòdia municipal de Malgrat de Mar: la valoració i conservació de les mines de Can Palomeres. Podríem dir que en aquest cas la custòdia es torna multifuncional, ja que protegirà un hàbitat fonamental per a la gran diversitat d'espècies de rats penats que acull, i també conservarà un patrimoni cultural que ha marcat la història i el paisatge de Malgrat. A la vegada té evidents implicacions a favor del lleure de la població i la possibilitat d'algunes formes de turisme compatibles amb aquests objectius.

El proper 20 d’octubre es realitzarà una nova reunió del grup de treball i una sortida tècnica (aquí trobareu més informació) oberta a tot el públic, en aquesta ocasió al Vendrell. Després de la reunió es visitarà Les Madrigueres, on la custòdia del territori s'aplica a la conservació d'un espai litoral que fins ara havia estat una font de conflictes i el transforma a poc a poc en una oportunitat per al municipi.

Si esteu interessats en venir a la reunió o a la sortida, envieu un correu a municipis@custodiaterritori.org, indicant el vostre nom i per a quina entitat o ens local treballeu.
 

 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies