Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

El Grup de Natura Freixe signa un nou acord de custòdia amb l'Ajuntament de Riba-roja d'Ebre

Dijous 8 Setembre 2016 - 10:25

L'objectiu és dur a terme actuacions de gestió i conservació en una finca del meandre que forma l’Ebre al seu pas per aquesta població riberenca.

En els darrers anys s’han fet actuacions d’eliminació d’espècies exòtiques i de plantació d’arbres de ribera en aquest punt, en el marc de la Festa de l’arbre “Dos meandres, un riu” que organitzen conjuntament els ajuntaments de Flix i Riba-roja d’Ebre, i que en anys alterns es fa en cadascuna de les dues poblacions. També s'han fet plantades d'arbres amb la participació dels alumnes del col·legi públic d’aquesta població. Fa uns mesos, des de l’Agència Catalana de l’Aigua i la CHE, es va procedir a retirar una franja molt densa de canyar, arrencant els seus rizomes per evitar el seu rebrot i preparar el terreny per a les plantacions de vegetació de ribera.

En total ja s’han plantat vora 400 arbres de ribera a la zona propera al riu (àlbers i salzes blancs) i un centenar d’arbustos i plantes de garriga a la zona més allunyada, que han millorat considerablement els valors d’aquest espai natural, que té un gran potencial.

Gràcies a la col·laboració entre el Grup de Natura Freixe,l' Ajuntament de Riba-roja d’Ebre, l'Agència Catalana de l’Aigua i la CHE, esperem que en un futur no massa llunyà es puguin recuperar bona part dels marges de ribera d’aquest espectacular meandre.

Aquest acord i d’altres que s’estan duent a terme aquest any amb propietaris privats, formen part del projecte de Promoció i Consolidació de la Custòdia del Territori a Catalunya concedit al Grup de Natura Freixe per part la Direcció General de Polítiques Ambientals de la Generalitat de Catalunya.

En la imatge l'alcalde de Riba-roja d'Ebre Antonio Suárez, acompanyat pel president del Grup de Natura Freixe, Josep Manel Albiac, i Oriol Arola, tècnic de Custòdia de la Reserva de Sebes.Text i imatge > Facebook del Grup de Natura Freixe (entrada de l'11 d'agost de 2016)
 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies