Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Paisatges Vius signa un nou acord de custòdia per a la recuperació de llacunes litorals

Dijous 7 Juliol 2016 - 11:36

  

El 20 de juny de 2016 va tenir lloc l’acte de signatura de l’acord de custòdia entre Paisatges Vius i l’ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp), que ha de permetre la recuperació d’una llacuna litoral a la Cala Justell, a la part sud del municipi.

La signatura va tenir lloc a la Casa de la Vila de l’Hospitalet de l’Infant, el més gran dels 5 nuclis que conformen el municipi, entre el president de Paisatges Vius, Guillem Mas, i l’alcalde Alfons Garcia, que anava acompanyat de la regidora i la tecnica de Medi Ambient.

Detalls de l'acord
1 - Delimitació i protecció. 8,3 hectàrres litorals situades entre la platja del Torn i la Central Nuclear de Vandellòs 1. Està totalment inclosa en l’Espai Natural Protegit La Rojala-Platja del Torn i a la Xarxa Natura 2000 europea.

2 - Elements de valor. Hi ha 3 hàbitats d’interés comunitari d’interès per Paisatges Vius:una llacuna litoral, un extens sistema dunar i penya-segats costaners.

3 - Objectius. L’objectiu principal de l’acord és la restauració de la llacuna litoral per poder-hi alliberar samarucs en el futur, si es compleixen les condicions necessàries per l’espècie. Secundàriament, es podran promoure altres actuacions de protecció i/omillora dels altres valors naturals de l’espai.

4 - Compromisos. En el marc de l’acord Paisatges Vius es compromet a restaurar la llacuna de cala Justell (sempre i quan s’aconsegueixin els permisos i els recursos necessaris) mentre que l’ajuntament es compromet a donar suport tècnic i institucional en la tramitació dels permisos i autoritzacions necessàries per fer-ho, incloent la facilitació de contactes d’altres agents implicats.

5 - Durada. La durada de l’acord s’estableix en 10 anys prorrogables.

Text i imatges > Web de Paisatges Vius
 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies