Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

La Comissió de Medi Ambient del Parlament visita finques de custòdia del Camp de Tarragona

Dijous 9 Juny 2016 - 15:00

Els diputats han comprovat una estratègia innovadora per a la conservació del territori i la biodiversitat, basada en la col·laboració de tots els agents.
 
 Text > Nota de premsa del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya

El director general de polítiques ambientals, Ferran Miralles, ha acompanyat aquest divendres membres de la Comissió de Medi Ambient del Parlament en una visita a diferents experiències en finques de custòdia del territori del Camp de Tarragona.

Els diputats han conegut les finques del Programa de Custòdia Fluvial del camí de Francolí de l’Associació per a la Conservació dels Ecosistemes Naturals (CEN) a Montblanc (Conca de Barberà). També s’han desplaçat al sistema dunar de les platges de Tamarit i Altafulla (Tarragonès), el riu Gaià i la zona humida del Catllar, on funciona el programa de custòdia de l’Espai Natural Protegit del Gaià, de l'Associació Mediambiental La Sínia. Finalment han visitat la finca agroecològica l'Hort de la Sínia, on es combina la producció ecològica de verdures, hortalisses, plantes aromàtiques i medicinals amb l’educació ambiental i experiències de benestar.

   
 

145 entitats implicades
Els assistents han comprovat com la custòdia és una estratègia innovadora per a la conservació del territori i la biodiversitat, basada en la col·laboració de tots els agents de la societat. Per a la promoció i consolidació de l’estratègia, des de la Generalitat, i en col·laboració amb la Xarxa de Custòdia del Territori (xct), s’ha impulsat aquesta eina de conservació mitjançant plans de treball plurianuals. El darrer és el pla de treball 2015-2020

L’xct agrupa 145 entitats que defensen la necessitat i l’oportunitat de capacitar la societat civil perquè tingui un paper actiu i directe en la conservació del territori. La conformen ajuntaments, associacions, consorcis, empreses, fundacions, universitats i món de la recerca en general, membres col·laboradors i altres administracions.

Amb l’objectiu de contextualitzar la custòdia en l’àmbit internacional, també ha assistit a la trobada el vicepresident i responsable de l’àrea de custòdia del territori de la Fundació Quebec-Labrador (QLF) i membre de la Comissió d’Àrees Protegides de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN), Brent Mitchell.   

 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies