Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Crònica de la Sortida tècnica del Grup de Treball de Custòdia Fluvial de la Xarxa de Custòdia del Territori

Dijous 9 Juny 2016 - 12:16

Aquesta és la 2a de les 3 sortides tècniques previstes pel Grup de Treball.
 
El passat dijous 26 de maig es va fer la segona de les tres sortides tècniques que té previst fer el Grup de Treball de Custòdia Fluvial de la XCT per aquest any 2016. Es va visitar el Baix Ter i les obres de restauració ecològica de les llacunes de la Pletera en el marc del projecte LIFE Pletera.

A les 10 del matí, ens vam trobar les entitats membres del nucli actiu del grup de treball a la casa Pastors on ens vam reunir per tractar els temes que aquest 2016 estem duent a terme des del grup de treball.
A 2/4 de 12 ens vam trobar amb la resta de persones assistents a la sortida a la zona de la Pletera on la tècnica de l’ajuntament de Torroella, Àgata Colomer i el catedràtic de la Universitat de Girona, Xavier Quintana ens van explicar els objectius del projecte i en quina fase es troba actualment.

El projecte LIFE Pletera és un projecte que té com a primer objectiu la restauració integral i definitiva del sistema de llacunes costaneres de la Pletera, amb la finalitat de recuperar-ne la funcionalitat ecològica, la qual actualment es veu alterada a conseqüència de la urbanització parcial de l’espai. 

Vam poder veure bona part de les obres de restauració de les llacunes de la Pletera, on les màquines encara estant acabant de reperfilar les obres. Concretament s’ha reconstruït una zona de maresmes amb les seves respectives llacunes  per tal de recuperar els ambients i hàbitats que les obres d’urbanització de la zona residencial La Pletera havien destruït. Vam visitar totes les obres que s’hi ha fet i que s’hi estan duent a terme i vam poder veure com ha canviat tot l’entorn des de l’eliminació de la urbanització fins a la reconstrucció de les llacunes i la recuperació de les cotes inicials per tal que es puguin inundar naturalment. 
 

               

Text i imatges > Núria Sellarès, del Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis del Museu del Ter

 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies