Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

El grup de custòdia agrària traça les línies Mestres d’actuació pel 2016

Dijous 3 Març 2016 - 12:03

Enguany es faran 8 sessions de formació en temàtica agrària.
 

El proppassat dia 12 de febrer, a la seu de la XCT, el grup de custòdia agrària va realitzar la reunió de programació anual per tal d’enfocar l’activitat al llarg de 2016. Com a principals aspectes destacats, les activitats formatives dels membres del grup, que es canalitzen a través del Pla de Transferència Tecnològica del Departament d’Agricultura, s’han incrementat fins a 8 sessions anuals, amb un pressupost totals de 4000€. Aquest ventall ampli de cursos permetrà aprofundir  en diversos aspectes vinculats amb el sector agrari i la conservació del patrimoni natural i abraçaran aspectes tant diversos com ara: l’apicultura, la gestió de boscos de pastura, la conservació de zones humides o d’altres aspectes més administratius i vinculats amb la nova política agrària comuna.

En aquesta mateixa reunió, també, es va fer esment dels diversos projectes per als que la XCT ha sol·licitat suport i que abasten des de programes LIFE per a la difusió de la custòdia agrària i la conservació del patrimoni natural arreu d’Europa fins a algunes propostes per a la creació d’una xarxa d’assessors en custòdia per a finques agràries.

D’altra banda, les línies específiques de treball que abordarà el grup, de forma prioritària, per aquest any seran, d’una banda, aprofundir en un inventari de recursos agraris de tots els membres de la xarxa per tal de poder saber, a grans trets, quin és el nombre de terres agrícoles, caps de bestiar o la producció total de productes procedents del sector amb l’objectiu de fer una imatge de la potència del sector primari que s’aglutina sota el paraigües de la custòdia del territori.

Lligat amb aquesta objectiu, també es preveu preparar una proposta per presentar el grup de custòdia agrària a la nova consellera d’agricultura. L’objectiu serà reconstruir els ponts de diàleg amb el Departament i oferir la nostra expertesa i capacitat d’interlocució amb una part del sector primari que, tot i ser petita, es caracteritza per ser innovadora i generadora d’experiències que poden ser la clau d’un nou model agrícola. 

 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies