Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Coordinació de la custòdia a la demarcació de Tarragona

Dimecres 2 Desembre 2015 - 09:57

El passat 10 de novembre, es van reunir al Parc del Pont del Diable, un grup de persones d'entitats membres per debatre una proposta del Consell de la XCT de coordinar millor les iniciatives de custòdia de la demarcació de Tarragona.
De fet, s'està estudiant la possibilitat que un vocal del Consell tingui una missió específica de coordinació i representació institucional en aquesta demarcació. Si el sistema es demostra útil, en el futur es podria estendre la idea a d'altres demarcacions o territoris.

Superar una presència de la custòdia excessivament concentrada en el centre de Catalunya és un bon objectiu. A la demarcació de Tarragona les entitats són molt actives i algunes iniciatives tenen molt de pes dins del moviment per la custòdia. Per altra banda, la realitat institucional, amb la implicació diferenciada d'ajuntaments o diputacions, també és molt diferent a cada territori, i l'equip de la XCT, des de Vic, no pot suplir fàcilment el coneixement i les relacions que han anat desenvolupant les entitats membres a casa seva. En definitiva: fer “xarxa” també ha de significar generar un benefici comú gràcies a l'experiència de les parts.

Participants a la reunió:
Eduardo Soler (Limonium)
Jaume Santos (Associació Aurora)
Carlos Miranda (Secció Boscos i Recursos Forestals. DARP)
Oriol Arola (Grup Natura Freixe)
Jarkow Reverté (Consorci Serra Llaberia)
Xavier Llopart (A. M. La Sínia)
Jesús Ortíz (CEN)
Joan Pons (INSTA)
Nito (Avaluació ambiental. DTES)
Montse Miró (OTAATA)
Sebastiano (Limonium)
Sergi Marí (coordinador XCT)
Per tirar endavant aquesta coordinació d'àmbit territorial, es va acordar, com a primera passa exploratòria, el següent:

- Avançar cap a un mètode de treball similar al model obert i flexible dels grups de treball de la XCT.
- Preparar un “mapa” de les oportunitats de la custòdia al territori al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre.
- Celebrar una propera reunió per conèixer aquest material i tenir debatre sobre les prioritats estratègiques d'aquestes oportunitats.

El Parc del Pont del Diable és gestionat per Limònium, i els companys d'aquesta entitat membre de la XCT van tenir la deferència i generositat d'oferir un profitós dinar per acabar una reunió també profitosa.
Més, sobre...: tarragona , pont del diable
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies