Dijous, 4 de Octubre
Hora: |
Event diario |
Resum: |
Debats territorials del procés de participació de l’ESCACC |
Descripció: |
El Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic de la Direcció General de Polítiques Ambientals, ha estat treballant en l’elaboració de l’Estratègia Catalana d'Adaptació al Canvi Climàtic 2013-2020 (ESCACC) per tal d'identificar les zones i activitats sotmeses a un major risc a causa dels canvis del clima i plantejar accions per a l'adaptació i, així, esdevenir menys vulnerables.
Amb l’objectiu de mostrar el resultat d’aquest treball i recollir opinions, esmenes, suggerències i comentaris, us convidem a què assistiu a alguna de les <a href='http://www20.gencat.cat/docs/canviclimatic/Home/Politiques/Politiques%20catalanes/Ladaptacio%20al%20canvi%20climatic/Proces%20ESCACC/docs/ESCACC%20versio%20juny_2.pdf' target='_blank'><strong>diverses sessions</strong></a> de debat territorials del <strong>procés de participació de l’ESCACC</strong>. Podeu triar la sessió que més us convingui en funció de la vostra proximitat i/o de les vostres agendes (vegeu pdf de les sessions). Les <strong>sessions són obertes a tothom</strong> i l’horari és de 18 a 20 hores del vespre; consistiran en una presentació de 30 minuts del document per part de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic, i uns grups de treball de debat durant una hora i mitja.
Per tal de formalitzar la inscripció cal omplir aquest <a href='http://forms.lavola.net/enquesta2.php?id=dHdlbnRpYzIwMTIwNzI1MTIyOTUxNjI0MTE2' target='_blank'>formulari</a>.
Al web de l’<a href='http://www20.gencat.cat/portal/site/canviclimatic?newLang=ca_ES' target='_blank'>Oficina Catalana del Canvi Climàtic</a> hi trobareu un <strong>formulari de propostes en línia</strong>, que estarà <strong>operatiu fins al dia 31 d’octubre</strong>, perquè ens féu arribar les vostres observacions, esmenes i suggeriments si les voleu avançar abans de la celebració de les sessions de debat territorials.
Des de la xct us animem a participar dels debats territorials, i de fer les vostres aportacions a l'Estratègia mitjançant el formulari online.
Per a qualsevol dubte podeu enviar un correu electrònic a l’adreça <a href='occc@gencat.cat'>occc@gencat.cat</a>. |
Hora: |
11:00 - 12:00 |
Lloc: |
Universitat de Vic |
Resum: |
Presentació del llibre: “Els arbres mediterranis. Un recorregut pels seus valors culturals i espirituals” |
Descripció: |
Es presentarà el llibre: “<strong>Els arbres mediterranis. Un recorregut pels seus valors culturals i espirituals”</strong>, del Dr. Josep Gordi. Posterioment es realitzarà una taula rodona: “Quin és el paper dels arbres mediterranis en la societat actual?”, moderada per la Dra. Carme Casas en la que hi participaran el Dr. Jordi Camprodon, el Dr. Ramon Pinyol i el Dr. Salvador Simó.
<strong>Què hi trobareu en la lectura d'aquest llibre?</strong>
Doncs un recorregut cultural i espiritual al voltant dels principals arbres mediterranis. En primer lloc, s'explica breument l’evolució biogeogràfica dels arbres per la mediterrània, producte sobretot de l’acció militar i comercial de la societat. Un dels resultats de la història és que alguns arbres han vist reduïda la seva àrea de distribució, altres l’han vist engrandida i altres han aparegut de nou colonitzant o envaint nous territoris en funció de criteris econòmics i/o estètics. En segon lloc, es ressegueix el paper dels arbres en la mitologia i la literatura clàssica i, tot seguit, n’explica els valors espirituals dels arbres a la religió cristiana i musulmana. En tercer lloc, es parla dels arbres en el folklore, així com de la seva valorització social i, fins i tot, política. En quart lloc, el llibre s'endinsa en el paper dels arbres dins la literatura.
Activitat gratuïta i oberta a tothom!
Aquesta activitat s'emmarca en la <a href='http://www.landlifeweek.eu/ca/events/presentacio-del-llibre-els-arbres-mediterranis-un-recorregut-pels-seus-valors-culturals-i-espirituals-de-josep-gordi/' target='_blank'>Setmana Europea de Custòdia del Territori</a>.
Organitzat per: Xarxa de Custòdia del Territori i Universitat de Vic |
|
|