Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Convocatòria "Obradors compartits per a un sistema alimentari sostenible" de la Fundació Daniel & Nina Carasso

Dijous 11 Abril 2019 - 11:43

   
La Fundació Daniel & Nina Carasso ha obert aquesta convocatòria que té com a objectiu final millorar el model econòmic de la producció sostenible i diversificada, de petita escala, mitjançant el suport i acompanyament de la posada en marxa i consolidació d'obradors compartits per a productes alimentaris sostenibles, a l'estat espanyol.

La convocatòria està oberta a iniciatives que elaboren tot tipus de productes alimentaris ja siguin derivats de la ramaderia, de l'agricultura, de l'apicultura o d'activitats recol·lectaves / extractives o altres formes d'assoliment de productes primaris. Els productes elaborats han de respondre als criteris d'un sistema productiu sostenible, entès en els termes de la Fundació. A més, han de ser de producció pròpia, és a dir que l'obrador ha de proveir-se, en tota la mesura possible, dels aliments obtinguts en els espais productius dels agricultors, recol·lectors, apicultors i ramaders, etc. participants en la governança de la iniciativa.

Per a més informació sobre els obradors compartits, consulteu les bases de la convocatòria.

Qui s’hi pot presentar?
La convocatòria donarà suport aliances entre dues organitzacions mínim. Aquestes aliances no han de tenir una formalització jurídica però sí que han de presentar un acord escrit i signat per les entitats que la conformen.

Aquestes aliances han d'estar formades per:
- Almenys una entitat, organització sense ànim de lucre o persona física o jurídica pertanyent a l'economia social i solidària.
- Almenys una autoritat local: municipi, diputació, mancomunitat, comunitat autònoma, etc.
 
Data límit per presentar-se a la convocatòria: 16 de maig

Pressupost de la convocatòria: 400.000€, amb el que es preveu donar suport a 4 - 8 iniciatives. La Fundació podrà finançar obres de condicionament i compra de maquinària fins a un màxim del 30% del pressupost global. També es podrà finançar els elements requerits per elaborar una estratègia comercial de qualitat: estudis de mercats (en aquest cas, haurà de comportar un estudi de preus) i pla de negoci. Es valorarà positivament que els projectes comptin amb cofinançament des dels seus inicis.
 
Per a més informació consulteu les bases de la convocatòria i/o contacteu amb l’Eva Torremocha, Responsable del programa d’Alimentació Sostenible a Espanya: eva.torremocha@fundacioncarasso.org

 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies