Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

PUBLICACIÓ DESTACADA: Nou informe de la UICN sobre àrees privades

Divendres 21 Desembre 2018 - 16:03

La guia inclou diversos exemples d'arreu del món. 

La publicació Guidelines for privately protected areas tracta la planificació i la gestió de les àrees protegides privades (o PPA). Una PPA, segons la definició de la UICN, és una àrea protegida en un espai geogràfic, reconeguda, dedicada i gestionada a través de mitjans legals o altres mitjans efectius, a fi d’assolir la conservació de la natura (i l’ecosistema associat) a llarg termini, sota governança privada. Poden ser gestionades per part de persones i grups d'individus; organitzacions no governamentals; corporacions, incloent empreses comercials i petites empreses; propietaris amb ànim de lucre; entitats de recerca com universitats i estacions de camp; o entitats religioses. Cal tenir en compte que no tot les iniciatives privades de conservació poden o han de ser PPA.
 
A la guia es dóna orientació sobre tots els aspectes de l'establiment, gestió i seguiment de les PPA, i es proporciona informació sobre bones pràctiques, amb exemples extrets de diferents parts del món.
 
Després d'una introducció (Part A), la part B se centra en els principals problemes que afecten les PPA, tot proposant una sèrie de bones pràctiques organitzades d'acord amb principis que engloben. La part C inclou una visió del futur de les PPA i els vincles amb els objectius de conservació mundials. Finalment, els principis i les millors pràctiques descrites a la part B, s'exploren més a fons en un conjunt de casos d'estudis (Part D) que il·lustren experiències reals.
 
Us recomanem que us la descarregueu!

 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies