Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

S'ha publicat el 5è Inventari d'acords de custòdia espanyol

Dilluns 15 Octubre 2018 - 16:46

S'han comptabilitzat uns 2.500 acords realitzats per 166 entitats de custòdia. 
 
La Fundació Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica ha publicat l'Informe del 5è Inventari d'Iniciatives de Custòdia del Territori a Espanya, un text que recull informació dels acords de custòdia vigents en 2016 i 2017.

Es tracta d'un cens que va començar a elaborar-se en l'any 2008 i l'objectiu és reflectir cada dos anys l'estat i l'evolució de totes les iniciatives de custòdia. L'Inventari d'Iniciatives de Custòdia del Territori a Espanya es configura com una eina clau per analitzar l'estat i tendència d'aquesta eina de conservació de la natura.

Les dades recollides pel 5è Inventari inclouen la informació referent a la superfície, nombre entitats i d'acords establerts per a la conservació. Així, en el present inventari s'ha recollit una superfície terrestre total dedicada a la custòdia del territori a Espanya de 370.272 ha, a més de 308.200 ha de custòdia marina i 349.846 ha de custòdia cinegètica que no es comptabilitzen en inventaris previs, donada la seva particular naturalesa .

Durant aquest any s'han comptabilitzat un total de 166 entitats involucrades en els gairebé 2.500 acords de custòdia del territori, que mostren una consolidació d'aquests acords voluntaris. A nivell regional, les comunitats autònomes on la custòdia té més implantació són Catalunya amb 766 acords, la Regió de Múrcia, amb 337, Castella-la Manxa, amb 222 i la Comunitat Valenciana, amb 215. L'Informe del 5è Inventari ofereix, per primera vegada, un detallat mapa interactiu de la custòdia del territori i reflecteix la participació d'entitats comunals, oferint un tractament desagregat de la custòdia exercida per entitats cinegètiques. La publicació omet les dades antigues que no hagin estat confirmats per les entitats.

Us recomanem que llegiu i descarregueu el 5è Inventari d'Iniciatives de Custòdia del Territori.

 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies