Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

El compromís de la custòdia del territori

Divendres 3 Febrer 2017 - 16:36

.
La custòdia és compromís. El de la societat envers la natura, el d’una entitat envers la societat i davant la propietat amb qui fa un acord, el de la propietat amb la conservació dels valors de la seva finca i amb l’entitat amb qui signa l’acord perquè això sigui possible. És aquest compromís i la capacitat de mantenir-lo a mig i llarg termini el que marcarà fins a on arriba la custòdia com a eina per a la conservació.

En el dia a dia sovint passa que els estem al costat de les entitats de custòdia i ens encarreguem per vetllar que disposin de recursos i models veiem que per a la consolidació de la custòdia és necessari mostrar la qualitat en què treballem i els resultats per a la conservació a llarg termini. En canvi, a la primera línia, firmant i portant a terme accions de custòdia, és on es fan patents les dificultats quotidianes i instrumentals de la custòdia del territori.

Així, entre tots hem de convergir per aconseguir que la custòdia del territori sigui una manera eficaç de conservar la natura a mig i llarg termini. És així com aconseguirem l’impuls a través del reconeixement legal, els incentius fiscals o d’altra naturalesa, etc. Hem de ser conscients, també, que aquest impuls anirà acompanyat de mesures per comprovar l’efectivitat i la qualitat de les iniciatives. Haurem de ser capaços de mostrar davant l’administració i la societat que estem fent una tasca mereixedora de rebre aquests incentius.

La Guia de bones pràctiques per a la custòdia del territori és el manual de referència per portar a terme qualsevol iniciativa de custòdia. El seu objectiu és acompanyar-nos tant en la gestió de les entitats, com en la gestió de les iniciatives de custòdia. És una publicació pràctica amb recursos per aplicar directament, i, sobretot, estableix una manera de  treballar que garanteix la seva qualitat i efectivitat.

Cada entitat podeu agafar-la com a guia rectora de la vostra activitat, i poc a poc anar aplicant els procediments que proposa, que estan pensats, insisteixo, per a facilitar i fer més eficient la feina del vostre dia a dia, encara que a vegades no es percebi així en el curt termini. Veureu que és una publicació exhaustiva, i que fa referència a un món de realitats i possibilitats dins la custòdia.

No cal aplicar totes les bones pràctiques per garantir la qualitat d’una iniciativa, de fet no totes les bones pràctiques són aplicables a tots els casos. Per això, el seu Manual d’implementació (disponible per a la gestió d’iniciatives) permet una lectura transversal alhora que identifica aquells punts més rellevants. I el que és més interessant, permet autovalorar d’una manera ràpida i senzilla com estem fent la custòdia del territori.

Us animo a que ho proveu, us sorprendreu al veure els resultats, doncs estic convençuda que seran molt més positius del que us penseu a priori. Però no patiu, tots tenim tendència a evitar avaluar-nos i a ser més durs del compte al fer-ho!
 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies