Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Ajuts LEADER 2016 per al desenvolupament local participatiu de les zones rurals

Divendres 2 Desembre 2016 - 12:19

  

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha obert la segona convocatòria d'ajuts destinats a l'aplicació del desenvolupament local participatiu Leader, en el marc del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2020.

L'objectiu principal d'aquests ajuts és fomentar la realització d'inversions que generin activitat econòmica en zones rurals, la creació i manteniment de llocs de treball, i principalment actuacions per a la millora dels processos de transformació i comercialització de productes agraris, el foment d'activitats turístiques, i la conservació i millora del patrimoni natural. 

La convocatòria compta amb un pressupost total de 7.666.666 euros i és cofinançat pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

Poden ser beneficiaris:
- Persones físiques o jurídiques privades (pimes, cooperatives, associacions o fundacions, etc.). L'import de l'ajut no podrà ser superior al 40% de les despeses elegibles.
- Entitats públiques: ajuntaments, consells comarcals, consorcis, etc. L'import de l'ajut no podrà ser superior al 80% de les despeses elegibles. 

L'import màxim que es pot sol·licitar per projecte és de 100.000 euros. 
 
Si voleu ser beneficiaris d'aquests ajuts heu de contactar amb el Grup d'Acció Local Leader de la vostra zona. Aquí podreu consultar els 11 Grups d'Acció Local Leader existents a Catalunya, a través dels quals es gestionen els ajuts LEADER.

El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el 16 de gener. I per a més informació podeu consultar l'ordre d'ajuts i les bases reguladores.
 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies