Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Fem créixer l'equip!

Divendres 2 Desembre 2016 - 11:09

Des de novembre de 2016, la XCT ha incorporat dues persones més a l’equip a través de la subvenció del programa de Garantia Juvenil.
El Programa de Garantia Juvenil és una iniciativa europea per lluitar contra l’atur juvenil per a joves d’entre 16 i 30 anys i que enguany ha destinat 1.887 M€ a Espanya.

Buscàvem dues persones identificades amb la finalitat de la XCT, amb formació universitària en algun dels àmbits en els quals treballem, amb experiència en gestió i conservació del territori i del medi natural, coneixements en custòdia del territori i altres skills personals que encaixin amb la forma de treballar de l’XCT.

Arrel de la convocatòria, hem incorporat en Pau Carnicero i la Marta Crespo (contractee de treball efectuats d’acord amb les condicions establertes en l’Ordre TSF/213/2016, d’1 d’agost, cofinançat per la Iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu 2014-2020, amb un cofinançament del 91,89%).Pau Carnicero
Sóc biòleg i màster en Ecologia Terrestre i Gestió de la Biodiversitat per la Universitat Autònoma de Barcelona... i totalment novell en el camp de la custòdia del territori! En els darrers anys m’he centrat en la investigació i la docència universitària, desenvolupant una tesi doctoral en Evolució i Sistemàtica d’un grup de plantes Mediterrànies. En el marc de la tesi i altres col·laboracions, he tingut la oportunitat d’implicar-me en projectes relacionats amb la conservació, passant per la catalogació de biodiversitat, estudis de plantes invasores i canvi climàtic i avaluació del grau d’amenaça en plantes d’interès conservacionista.

Faig aquest pas dins la XCT amb la intenció de conèixer de primera mà una alternativa per a la conservació de la natura que (crec) té una enorme capacitat de créixer i apropar els valors positius de la biodiversitat a la ciutadania. Hi entro amb vocació d’aportar humilment el meu aprenentatge en el camp de la recerca i amb la ment oberta per absorbir tot el coneixement que em pugueu transmetre.

Les meves tasques a la XCT seran ben variades, començant amb la recollida i revisió de dades per a la publicació del VI Inventari dels acords de custòdia de Catalunya i la preparació de la Memòria d’activitats i resultats del 2016. A partir d’aquí, seguiré centrat en tasques vinculades a l’àrea de projectes de la XCT, no dubteu a contactar-me per al què calgui: pcarnicero@custodiaterritori.org.


Marta Crespo
Alguns ja em coneixeu de mesos enrere, quan vaig treballar a la XCT primer, amb la Setmana Europea de la Custòdia del Territori i el 1r Congrés Europeu de Custòdia el 2014, i més tard amb la Setmana de la Natura del passat maig de 2016. Doncs ja em torneu a tenir aquí! Però pels que no em coneixeu us faig cinc cèntims...

Sóc ambientòloga i màster en canvi climàtic i biodiversitat, ambdós per la Universitat Autònoma de Barcelona. La meva trajectòria professional és molt variada (fruit de la crisi i de la precarietat del mercat laboral per a joves sobretot del món ambiental), però sempre he tingut la voluntat de treballar per la conservació de la natura i del territori. Penso fermament que només amb la implicació del conjunt la societat podem complir els grans reptes ambientals que es plantegen per aquest segle, i la custòdia del territori és una eina molt potent que cal consolidar en les polítiques de conservació dels propers anys.

Actualment estic col·laborant en l’impuls de l’Oficina del Voluntariat Ambiental de Catalunya, una iniciativa que duem a terme conjuntament amb la XVAC. A partir de 2017, la meva tasca principal serà l’organització de la segona edició de la Setmana de la Natura, on espero que tots i totes hi participeu!

Vull agrair de tot cor a la XCT per donar-me una altra oportunitat!

Si volguéssiu contactar amb mi per qualsevol qüestió, ho podeu fer a través del correu-e mcrespo@custodiaterritori.org o al telèfon de l’oficina.
 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies