Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Presentació del llibre "Tornar a la natura" durant l’acte d’inauguració de la Setmana de la Natura

Dimecres 8 Juny 2016 - 17:09

L'acte es va fer a la seu del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.
 
El divendres 27 de maig, a la tarda, Sergi Marí, coordinador de la Xarxa de Custòdia del Territori, inaugurà a Can Jordà, Santa Pau, la Setmana de la Natura.

Més de 30 persones van seguir l’acte, que s’inicià amb el passi del vídeo promocional de Marc Vila, guanyador del concurs de vídeo organitzat entre els estudiants de la UVIC-UCC. Tot seguit Sergi Marí li lliurà el premi, i Marc Vila va pronunciar unes breus paraules d’agraïment.
 


A continuació es presentà el nou llibre de Josep Gordi, Tornar a la Natura i l’autor va pronunciar un discurs reflexiu, citant alguns conceptes del llibre i fent recomanacions que es van posar en pràctica a la sortida de camp. Un llibre de lectura àgil, a partir de la conversa electrònica de dos amics que es retroben, combinant text i imatges en blanc i negre, és el punt d’inici que l’autor utilitza per fer-nos reflexionar sobre la nostra relació amb la natura.
 
Durant la jornada, gràcies a la llibreria El Drac d’Olot, es va poder adquirir el llibre dedicat per l’autor.

El Centre de Documentació del Parc, per la seva banda, va oferir als assistents algunes publicacions duplicades del Centre de Documentació, punts de llibre, llistats bibliogràfics i fulletons del Parc i del seu Centre de Documentació, i en col·laboració amb el Centre de Documentació de Cultura Popular de Barcelona, va oferir una exposició de materials sobre patrimoni immaterial que tothom podia fullejar.
 


L’itinerari per la Fageda d’en Jordà, conduïda pel mateix Gordi i l’enginyer forestal del Parc, Joan Montserrat, va mostrar alguns dels elements reflectits al llibre: el silenci, els valors de la natura, els sentiments de plenitud, llibertat... caminant pels indrets on el bosc mostra la seva maduresa. Fajos centenaris envoltats per una rica biodiversitat que a l’hora del captard, en un vespre de primavera, es van omplir de multitud de cants d’ocells que es combinaren amb la remor de les fulles.

La jornada es va cloure a Can Jordà, amb una mica de coca i un tast de melmelada de pomes del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.
 
 

Us recomanem que feu un cop d'ull a la Galeria d'imatges publicada al Facebook del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies