Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

#setmananatura #viulaterra #50fonts @xvac @xct

Dijous 7 Abril 2016 - 12:52

.
El Dia Mundial del Medi Ambient es celebra el 5 de juny a tot el món des del 1972, i representa un dels principals vehicles per estimular la sensibilització mundial entorn del Medi Ambient.

Una celebració així ha de ser entesa en el context del dret de la ciutadania a rebre informació ambiental, i, sobre tot, a estendre aquest dret al de la participació en els processos decisius i en l’accés a la justícia ambiental. Participació, accés a la informació i a la comunicació, són elements per garantir la governança segons el model del desenvolupament sostenible.

Trobarem pel 5 de juny una comunicació ambiental institucional, emesa des dels organismes de la administració i ens públics, però també trobarem el dinamisme de la societat civil, de les persones i organitzacions ciutadanes del tercer sector, que comuniquen, informen, participen i exigeixen l’ acció i transformació ambiental.

La Setmana de la Natura, que es celebrarà del 27 de maig al 5 de juny, recull aquestes necessitats de informació i participació, i les vehicula, a través de les entitats ambientals, amb el seu caràcter propi.

Proposem viure la Setmana com un moment de celebració de la Natura, per Viure la Terra!

És a través de l’experiència que promovem la connexió, és a través de la vivència que difonem el missatge, crític i proactiu.

Les entitats ambientals convidem a la ciutadania a implicar-se en els nostres projectes i tasques: venir al camp a conèixer les iniciatives, viure-les, entendre-les, actuar ...

Les entitats ambientals liderem la Setmana de la Natura: el seu esperit de comunicació, implicació, acció, és en la nostra essència, i  és a partir d’ell que es construeix la xarxa de complicitats amb els altres sectors.

La Setmana de la Natura hereta l’experiència de les 3 edicions prèvies de la Setmana del Voluntariat Ambiental, i de les 7 edicions de la Setmana de la Custòdia del Territori, però la supera, en enfortir l’aliança entre les entitats de custòdia i les de voluntariat  ambiental, i ampliar els seus objectius a promoure la sana relació amb la Natura.

La Setmana de la Natura promou la reconnexió amb la Natura, en un moment de forta dependència de la  connexió amb la tecnologia i de “dèficit de natura”. Ens pot omplir de vitamina N, i ser un tònic per la nostra salut física i mental. Recuperant la Natura ens recuperem a nosaltres mateixos. Que li passa a una espècie que perd el contacte amb el seu habitat?
 
Es preveuen unes 200 accions per celebrar la Setmana de la Natura: a mar i muntanya, a pobles i a ciutats, recuperant espais degradats o en parcs naturals, en espais de custòdia o en espais veïnals...
 
A més, enguany la Setmana de la Natura posa especial èmfasi en les fonts, aquests petits ecosistemes d’aigua dolça que formen part del patrimoni cultural local i que sovint, agrupen les persones al seu voltant. Amb la campanya "Recuperem 50 fonts" volem posar en valor les fonts, com a punt d’aigua, com a ecosistema viu... Amb una fauna, una flora i un paisatge associats. I tot sovint, un punt de trobada social i cultural important!

Et calen més motius?? Súma't a #setmananatura !! 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies