Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Bona acollida de la Jornada tècnica sobre custòdia del territori i greening

Dijous 19 Març 2015 - 09:53

La sortida, organitzada pel Grup de Treball de Custòdia Agrària, va tenir lloc el passat 6 de març.
 
La nova política agrària obre un ventall molt extens de possibilitats per compatibilitzar la conservació del patrimoni natural i l’agrobiodiversitat amb la producció alimentària. Aquest nou ventall d’oportunitats, emmarcat a dins del “greening”, no està exempt de dificultats, especialment a nivell normatiu.

Partint d'aquesta nova política agrària, els objectius de la jornada van ser:
- Entendre quin són els requisits legals del greening.
- Veure quines estratègies poden permetre millorar-lo
- Desenvolupar coneixement a l’entorn de determinades bones pràctiques lligades amb el greening i la custòdia del territori.
- Realització d’un cas pràctic basat en la mateixa finca on es feia la sessió que permetés desenvolupar accions de millora  ambiental de la finca i compatibles amb el greening i la custòdia. 

A les 9:30 els participants es van trobar a la finca de can Draper de l’Ametlla del Vallès, es va realitzar un torn de presentacions i, posteriorment, es va procedir a realitzar la sessió teòrica on es van desgranar els conceptes bàsics del greening i d’altres fonaments teòrics d’accions en la planificació de finques que poden permetre millorar-les i incrementar-ne els seus valors ambientals. Podeu consultar la presentació teòrica que va fer en Jordi Puig en aquest enllaç.

Un cop finalitzada la sessió teòrica es va realitzar una caminada per la finca amb l’objectiu de visualitzar sobre terreny la mateixa finca que s’estudiaria com a cas pràctic.

Finalment, es va entrar a l’aula i a patir d’una premisa incial. Què voleu produir a la finca? Es va procedir a realitzar tot un seguit d’accions productives lligades amb intervencions de contorn que havien de permetre millorar el rendiment productiu de la finca, complir el greening i incrementar la biodiversitat de la finca.

A la sortida es van inscriure un total de 17 persones, entre elles dos propietaris de finques agrícoles, gestors d’entitats de custòdia i d’altres participants a títol personal. La valoració de la jornada per part dels participants és molt positiva.

La sortida, organitzada pel Grup de Treball de Custòdia Agrària de la XCT, formava part del Pla Anual de Transferència Tecnològica 2015 del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.

 
Més, sobre...: gtca , sortida , greening , pdr , custòdia agraria , xct
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies