Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

El grup de Custòdia Agrària participa a Milà en un seminari sobre ciutat i agricultura

Dilluns 19 Maig 2014 - 15:46

La Xarxa Custòdia del Territori va proposar l'Ajuntament de Granollers com a exemple d'actuacions de dinamització agrària en l'àmbit periurbà.

El passat 13 de maig dos tècnics de l'Ajuntament de Granollers van participar a Milà com a ponents d'un seminari convocat per la Fundazione Cariplo sobre el binomi ciutat i camp. El seminari, en el que l'Ajuntament de Granollers hi va participar com a representant de la Xarxa de Custòdia del Territori, va comptar amb uns 15 ponents de diferents països i més de 200 assistents.

La conferència va tenir lloc en les instal·lacions de la FAI, el Fondo Ambiente Italiano, i va presentar estratègies, polítiques y experiències pràctiques per renovar l'agricultura i els serveis ciutat-camp a través del testimoni de ponents italians i europeus, alguns tan reconeguts com la Universitat de Calabria (Itàlia), Terres en Villes (França), el Parco Agricolo Sud Milano (Itàlia) i l'Ajuntament de Bristol (Regne Unit).

La ponència de la XCT va anar a càrrec de l'Ajuntament de Granollers, que va fer un breu repàs de la situació de la custòdia del territori en l'àmbit agrari a Catalunya i va destacar diversos projectes desenvolupats a Granollers, com l'aiguamoll de Can Cabanyes, un projecte que, a més de contribuir a augmentar la biodiversitat permet obtenir aigua regenerada per al reg d'espais verds, la neteja de carrers i, en un futur, el subministrament a la indústria i l'agricultura.

En l'àmbit estrictament agrari, la ponència va destacar l'estratègia municipal de revitalitzar Palou com a espai agrari de Granollers, i va esmentar algunes de les tasques que s'estan impulsant en aquesta línia, com l'observatori de l'activitat agrària, un sistema d'informació geogràfica que permet tenir actualitzada informació relativa a les parcel·les agràries del municipi;  les accions per promocionar la producció i l'etiquetatge de productes de Palou; el projecte de banc de llavors locals que es preveu desenvolupar al Museu de Ciències Naturals de Granollers en col·laboració amb diverses entitats, o el Pla estratègic de Palou com a eina de governança per a definir el futur de Palou.

Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies