Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

La vicepresidenta de la Land Trust Alliance dels EUA visita la xct

Dimecres 7 Maig 2014 - 15:43

El passat 23 d’abril, la xct va rebre la visita de la vicepresidenta de la Land Trust Alliance dels EUA, Laura Johnson.

La Land Trust Alliance és una organització nord-americana que té com a objectiu la conservació del territori i dels seus recursos naturals i que representa a més de 1.700 land trusts als EUA.

Aquesta visita s’emmarca en les activitats de projecció internacional i europea de la xct per tal de promoure el model de custòdia del territori que s’està implementant a casa nostra.

Durant la trobada es van realitzar dues visites de camp per tal de conèixer diferents experiències de custòdia.

La primera parada ens va portar al Museu del Ter, on vam podem visitar les instal•lacions i conèixer les principals activitats i projectes que s’hi estan duent a terme.  Vam visitar també la colònia d'ardeids d'Espadamala de Baix (Torelló) i la l'illa del Sorral (les Masies de Voltregà) on de la mà d’en Marc Ordeix i de la Núria Sellarés vam conèixer els acords de custòdia que el CERM ha signat amb varis propietaris de la zona per tal de conservar aquestes àrees.

Durant la tarda vam visitar la Finca de Niubó on Guillem Mas de Paisatges Vius ens va explicar com la custòdia del territori pot esdevenir un mecanisme útil per aconseguir una agricultura responsable amb el territori i la natura. 

Durant la visita vam poder comentar les diferències entre el model de custòdia que s’implementa als EUA i el de Catalunya, tant a nivell d’incentius fiscals, com de models d’acords legals, tot descobrint que les entitats de custòdia a ambdós països han d’afrontar els mateixos reptes i dificultats per a treballar en la implementació de la custodia, i es va constatar la necessitat de cercar sinèrgies per a establir una major col•laboració entre entitats. En aquest sentit, està prevista la seva participació al Primer Congrés europeu sobre custòdia del territori que organitza la xct en el marc del projecte LandLife (LIFE 10 INF/ES/540).


Trobareu un recull de fotografies de la visita al facebook del viulaterra.

Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies