Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

El Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis – Museu del Ter signa un acord de custòdia de cessió d’un dret real d’aprofitament parcial amb finalitat de conservació de l’illa del Sorral o de Gallifa a les Masies de Voltregà

Dimarts 17 Desembre 2013 - 12:43

Aquest dret, per a 30 anys, renovables, queda inscrit al registre de la propietat.
El passat 17 de desembre de 2013, el Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis – Museu del Ter va signar amb Ramon Saborit un acord de custòdia de cessió d’un dret real d’aprofitament parcial amb finalitat de conservació de la finca del Sorral, situada a la riba dreta del riu Ter a les Masies de Voltregà (Osona). Aquest tipus d’acord, d’alta seguretat jurídica, és un dels primers signats a Catalunya. El dret real d’aprofitament parcial amb finalitat de conservació és per a 30 anys, renovable, i queda inscrit al registre de la propietat. Afecta a 7,04 ha de les 26,7 ha totals de la finca del Sorral.

Aquest nou acord renova i aferma l’acord de custòdia de la finca, amb la família Saborit, signat el 2010. Aquest nou acord, permetrà continuar els treballs de conservació i restauració d’aquest espai fluvial de gran valor natural, que posseeix diversos braços de riu, basses temporals, vegetació de ribera i fauna destacable.

Illa del Sorral o de Gallifa (riu Ter a les Masies de Voltregà), espai on s’ha signat el nou acord de custòdia per a 30 anys. Moment de la signatura de l’acord de custòdia amb la propietat de la finca.


Aquestes actuacions estan incloses en el marc del projecte Riberes del Ter, que impulsa acords i actuacions de millora de les ribes del riu Ter als municipis de Sant Vicenç de Torelló, Torelló, les Masies de Voltregà, Manlleu i Vic conjuntament amb el Centre d’Estudis desl Rius Mediterranis – Museu del Ter.

La negociació de la cessió de drets reals a partir del contracte de custòdia del territori preexistent, la firma de l'acord davant de notari i la inscripció en el registre de la propietat han estat possibles gràcies al projecte "Nuevas herramientas para la calidad y la efectividad de la custodia del territorio", en col·laboració de la Fundación Biodiversidad.


Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies