Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

La xct inicia un procés en codi obert per definir un Pla de Futur

Dijous 7 Març 2013 - 16:38

El Pla de Futur de la xct rebrà el suport de la consultora d'innovació social Sinnple a través d'Ashoka - Emprenedors socials.
La xct inicia un procés per definir un Pla de Futur que garanteixi la viabilitat i l'estabilitat estratègica i de recursos de la xct i el seu entorn en un context de canvi de model social com l'actual.

Per avançar en aquest camí, i durant els propers mesos, s'enceta un procés de reflexió i treball, obert a tothom, i especialment a membres i col·laboradors de la xct, que permeti entre tots elaborar un Pla de futur per a la xct. Les formes obertes de participació actuals són a través del twitter, amb #futurxct, i al blog Custodiant el territori, amb l'etiqueta "futur xct". L'objectiu és començar una reflexió al si de la xct per ampliar-la als seus membres i el seu entorn.

Gràcies a un acord entre Sinnple i la xarxa internacional Ashoka (de la qual forma part la xct a través de Jordi Pietx, com a emprenedor social), la xct rebrà, en forma d'hores probono, l'assessorament i l'acompanyament de Sinnple, consultoria d'innovació social, amb l'objectiu de replantejar el model d'activitat i definir un Pla d'Acció per implementar aquest model. El procés d'acompanyament que s'iniciarà a l'abril i finalitzarà a finals de juny, preveu utilitzar la metodologia CANVAS adaptada a empreses socials. Es tracta d'una metodologia innovadora i àgil per el desenvolupament de nous models de negocis. 

Sinnple destaca 3 fets de la conjuntura actual que qüestionen el model actual de la xct, alhora que ofereixen oportunitats de futur:
  • l'Administració Pública està reduint any rere any els programes i imports destinats a subvencionar projectes d'entitats socials,
  • la filantropia mostra una evolució cap a conceptes com l'Impact Investment (inversions d'impacte) segons els quals les donacions tradicionals poden passar a ser considerades com inversions socials a les que s'exigeixi un impacte social demostrat i una sostenibilitat econòmica,
  • el ciutadà ha vist reduit el seu poder adquisitiu, però la seva consciència social ha anat en augment.

El Pla de Futur xct que iniciem, s'emmarca en l'aplicació del 3r Pla Director xct 2012-2016, i coincideix en la celebració del 10è aniversari de l'entitat. Un bon moment per repensar-nos, adaptar-nos al canvi de model social que vivim, i caminar amb una nova bruixola que ens orienti, com a mínim, cap als propers 10 anys!!

Més, sobre...: futur xct , pla director , estratègia
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies