Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Reunió extraordinària del consell de la xct per les incerteses del 2013

Dimecres 6 Febrer 2013 - 16:37

El consell va acordar traçar un nou model de viabilitat de futur per a la xct.

El passat 10 de gener, el consell de la xct va celebrar una reunió extraordinària per reflexionar sobre la situació econòmica i estratègica de la xct pel 2013.

Davant la doble incertesa respecte a la tresoreria i l'aprovaciuó dels pressupostos per el 2013 de la Generalitat de Catalunya, la xct ha iniciat l'any amb l'aplicació d'un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) per la reducció d'un 25% de la jornada del seu equip tècnic, que està conformat actualment per 6 persones contractades, i una persona que presta els seus serveis externs a la xct de manera continuada. 

A l'espera de conèixer el compromís pressupostari definitiu del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya envers el Pla de Treball de Legislatura 2011-2014 DGPA-xct per aquest 2013, el consell de la xct va decidir, com a mesura de prudència, que l'entitat funcioni amb un pressupost provisional fins a 30 de març, que preveu l'aplicació de l'ERO esmentada i una congelació temporal d'alguns dels projectes de la xct per aquest 2013.

Tanmateix, i després de la visita del nou conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, el passat 26 de gener, a diversos espais en custòdia, per conèixer amb detall la tasca de l'entitat, el consell de la xct fa una valoració molt positiva de les declaracions del conseller, on va refermar el suport de la seva conselleria a la custòdia del territori, i la voluntat de donar continuïtat al Pla de Treball de Legislatura. 

Durant el consell, també es va acordar treballar de manera immediata en un nou model de viabilitat de futur per a la xct, orientat a garantir l'estabilitat estratègica i de recursos en un context de canvi de model social com l’actual. 

Per avançar en aquest camí, i durant els propers mesos, s'enceta un procés de reflexió i treball, obert a tothom, i especialment a membres i col·laboradors de la xct, que permeti entre tots elaborar un Pla de futur per a la xct. Les formes obertes de participació actuals són a través del twitter, amb el #futurxct, i al bloc Custodiant el territori, amb l'etiqueta "futur xct". El 14 de febrer en reunió ordinària del consell de la xct es debatrà i acordarà el format definitiu d'aquest procés de pla de futur..

Esperem les vostres aportacions, convençuts que entre tots i totes construirem un futur per a la xct que contribueixi a fer-la més sòlida i ferma. 

Nota > La imatge correspon a una reunió de consell de l'any 2012.

Més, sobre...: consell xct , xct , estratègia
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies