Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

L'IES Rubió i Tudurí organitza una trobada amb entitats de custòdia

Dimarts 5 Febrer 2013 - 08:59

L'objectiu de les conferències és donar a conèixer com treballen les entitats de custòdia del territori.

Aquest passat dimarts 22 de gener a l’Institut Rubió i Tudurí, Escola de jardineria de Barcelona vam organitzar la trobada de tres entitats que treballen per a la preservació del medi ambient: en Dídac Ferrer Balas, de Tarpuna Cooperativa, en Jordi Romero-Lengua, d'Espai Tres i en Joan Pons Solé, de La Canonja 3 - Poble, paisatge i sostenibilitat.

Els alumnes de 2on curs del cicle formatiu de grau superior en gestió i organització dels recursos naturals i paisatgístics, van assistir amb atenció a les diferents intervencions.

L’objectiu de la xerrada era bidireccional: per una banda donar a conèixer als alumnes diferents entitats que treballen per la preservació del territori a la vegada que les entitats també coneguin el potencial de l’alumnat de formació professional. Tot sovint els estudis de formació professional no son prou coneguts entre les entitats ambientals. Amb la matèria pràctica de formació en centres de treball, en que els alumnes han d’anar a  treballar durant gairebé dos mesos a una empresa, les entitats ambientals tenen una oportunitat de conèixer altres possibles col·laboradors i futurs professionals.

En Dídac Ferrer, de Tarpuna, va sorprendre’ns amb el seu plantejament de treball cooperatiu amb els diferents projectes que treballen (hort urbà-hort social, estalvi cooperatiu, o infinitloop)  tot tractant amb els alumnes els conceptes de economia social i de tercer sector ambiental. Va fer un especial referència al vincle que hem establert aquest curs amb la col·laboració en la proposta per al Pla Buits de custòdia Urbana de l’Ajuntament de Barcelona. Per a més informació descarregueu-vos la seva presentació.

En Jordi Romero, d’Espai Tres, ens va explicar com van ser els inicis de la creació de la seva entitat com a societat civil professional des de Barcelona Activa. I també va fer especial èmfasi en el concepte de custòdia urbana. Va ser molt interessant aprendre que el que els alumnes estudien a l’aula d’emprenedoria realment té molt a veure amb el que a la realitat té lloc. El paral·lelisme amb en Jordi va ser doble, tant per la seva trajectòria des de Barcelona Activa, com per la transmissió dels valors per custodiar els espais més propers a la ciutat, com els que vam posar en pràctica en la col·laboració al projecte Pla Buits, des de la matèria de Síntesi. Per a més informació descarregueu-vos la seva presentació.

Finalment en Joan Pons, com a representant de La Canonja 3, poble paisatge i sostenibilitat, ens va atansar a la realitat territorial de més petita escala i vam aprendre a avaluar possibles problemes ambientals per proposar solucions molts cops més que creatives. El projecte de “vesprades a l’hort” o els “camps de treball a la Riera de la Canonja” foren uns exemples per presentar que el moviment ciutadà genera vincles molt positius per treballar per al conservació del territori. El voluntariat organitzat té molta força per al canvi i la proposta d’idees molt positives. Per a més informació descarregueu-vos la presentació d'en Joan.

El professorat implicat va estar molt satisfet de poder comptar i organitzar en poc temps la seva participació.

Moltes gràcies a tots per fer-ho possible i també una especial agraïment per a la XCT per el seu suport, ajut i col·laboració.

Marina Garcia,
Professora Institut Rubió i Tudurí, Escola de Jardineria de Barcelona


Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies