Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Crònica de la presentació del llibre "Els arbres mediterranis. Un recorregut pels seus valors culturals i espirituals"

Dimecres 7 Novembre 2012 - 16:47

La presentació estava emmarcada en la Setmana Europea de la Custòdia del Territori.


El passat dijous 4 d'octubre vam assistir a la presentació del llibre “Els arbres mediterranis. Un recorregut pels seus valors culturals i espirituals”, i realment vam tornar enamorats!

L’acte va estar presentat per la presidenta de la xct, la Montse Barniol, qui l’uneix un vincle personal amb l’autor del llibre, d’aquí la complicitat transmesa. A l'inici de l'acte es va visior el vídeo Arrela’t i tota la sala va quedar muda…

Des de la seva vessant més de comunicador, vitalista i entusiasta, en Josep Gordi, davant d’un auditori ple a vessar (erem més de 70 persones)  ens van endinsar en el món dels arbres, ens va mostrar fotos d’un magnífic bosc centreeuropeu tancat amb porta a Polònia, del bosc sagrat de l’Eremo delle Carceri al poble d’Assisi a Itàlia on els cartells anuncien que cal silenci, respecte i decoro en el vestir i d’arbres monumentals al Japó on la gent hi penja pregàries amb les seves peticions escrites. També van parlar de la simbologia dels arbres, ja molt present en l’antic Egipte, de la importància de les palmeres com a arbre que dóna ombra i fruits (els dàtils), de com els faraons ja les veneraven o com la imatge dels arbres és present al cristianisme i altres religions.

Després de la presentació del llibre la Carme Casas, professora de la Universitat de Vic, va moderar i coordinar la taula rodona, on hi van intervindre en Jordi Camprodon, la Claude-Brigitte Carcenac i en Salvador Simó, tots ells professors de la UVIC, cada un aportant la seva particular visió dels arbres, el bosc i la relació amb l’home.

En Jordi Camprodon ens va parlar de la multifuncionalitat del bosc i la gestió integrada que s’ha de realitzar avui en dia. Cal que en un bosc hi hagi lloc pels arbres, però també es tingui en compte la fauna, la flora i els valors culturals i paisatgístics.

La Claude Carcenac va acabar d’arrodonir la presentació d’en Josep Gordi donant-nos més detalls sobre el fascinant món de la simbologia dels arbres, i aportant exemples tant divertits com esgarrifants de les llegendes relacionades amb els arbres.
Finalment, la presentació d’en Salvador Simó ens va fer reflexionar sobre la societat consumista que estem vivint, i com la natura forma part de l’home i cal tenir-ne cura, ens va donar a conèixer un nou concepte que cal retenir: ecologia ocupacional.
L’acte va finalitzar amb un animat debat entre el públic, els ponents de la taula rodona i l’autor del llibre.

Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies