Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Catalunya i la custòdia del territori al Congrés Mundial de Conservació

Dimecres 5 Setembre 2012 - 18:25

La UICN (Unió Internacional de Conservació de la Natura) cel·lebra el seu congrés quadriennal del 6-16 de setembre, a Jeju, Corea i la custòdia i Catalunya hi són presents.

Després del Congrés Mundial de Conservació de la Natura cel.lebrat al recinte del Fòrum, a Barcelona, el 2008, enguany el congrés es celebra del 6 al 15 de setembre a Jeju, Corea i aquest es el seu web. El congrés també es pot seguir a twitter a través de @iucn  i a  #iucn2012, o al twitter hub del web del congrés.

El Congrés se celebra cada quatre anys i el seu objectiu és millorar la manera com gestionem el nostre medi natural per al desenvolupament humà, social i econòmic. Enguany se celebrarà del 6 al 15 de setembre al Centre de Convencions Internacionals (ICC) de Jejú, República de Corea. Líders de governs, sector públic, organitzacions no governamentals, companyies, agències de les Nacions Unides, i organitzacions socials, es reuniran per discutir, debatre i prendre decisions en qüestions més urgents del món en matèria de medi ambient i desenvolupament.

Els temes prioritaris a Jeju seran la natura i la seva relació amb el canvi climàtic, l'alimentació, el desenvolupament, les persones i la governança, i la vida humana.

Una delegació de la Generalitat de Catalunya participa al Congrés i es previst que informi sobre el mateix des del bloc del Departament de Territori i Sostenibilitat.

El dilluns 10 de setembre de 19-21 h a Corea (11-13 h. a Catalunya) es celebrarà el seminari "Una conservació de la natura més Efectiva i Equitativa: Lliçons de la Governança en Diferents Àrees Protegides" coordinada pels col·laboradors de la xct a Massachusetts, la Fundació Quebec-Labrador (QLF). Aquí teniu el programa detallat de la sessió on la Directora General de Polítiques Ambientals Sra. Marta Subirà, presentarà l'experiència catalana de custòdia del territori i planificació d'espais protegits. La sessió, entre altres objectius, donarà continuïtat a la proposta de grup de treball UICN de custòdia de la natura i àrees protegides privades sorgida de la tasca conjunta de QLF, xct, Fundació CatalunyaCaixa i Fundación Biodiversidad al Congrés de 2008. La sessió també es podrà seguir des del hastag específic #Forum0834.Més, sobre...: UICN , internacional , catalunya , congres
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies