Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

La xct s'adhereix a la campanya en defensa de la Llei de Costes

Dimarts 17 Abril 2012 - 09:40

la campanya està promoguda per Amigos de la Tierra, Ecologistes en Acció, Greenpeace, Grup Balear d’Ornitologia, SEO/BirdLife i WWF, i busca l'adhesió d'entitats, empreses i organitzacions de tota mena.

L'xct s'ha adherit a la Campanya "No a nuestra costa", promoguda per la Plataforma en Defensa de la Llei de Costes.

La campanya promou el manteniment de la Llei de Costes, i demana al Govern Espanyol que no en faci la reforma que ha plantejat. Entre les raons per les que es considera que no s'hauria de realitzar la reforma en destaquen:

- La nostra costa és un espai fràgil, finit, ric i divers. La Llei de Costes protegeix les nostres platges, cales, dunes, penya-segats, marismes i ries d'aquelles activitats
que poden degradar-la o destruir-la.
- Assegura el poder gaudir de manera lliure del litoral i assegura el nostre accés a les platges sense obstacles i impedint la seva privatització.
- No volem que les zones degradades siguin la recompensa per aquells que han maltractat la nostra costa. En lloc de retornar-la a les condicions originals, ara podran tenir opció a apropiar-se d'elles amb major facilitat.

En dues dècades, la nostra costa ha perdut una superfície similar a vuit camps de futbol cada dia. Una costa mal conservada ens costa milers de milions d'euros cada any, diners públics que es destinen a la restauració de passejos marítims, platges, infraestructures costaneres i al control d'abocaments en una espiral de despesa sense fi. Una reforma de la Llei de Costes, en els termes plantejats pel govern, on solament uns pocs es veurien afavorits, amb una revisió del litoral partionat (amb més del 90% realitzat), suposaria un veritable factor d'inseguretat jurídica i implicaria un enorme cost que pagaríem tots amb els diners dels nostres impostos.

Per tot això, no és necessari reformar la llei de costes, sinó aplicar-la correctament.

Més enllà dels continguts de la Campanya, des de la xct, i en el context de custòdia del territori creiem que el que necessiten les costes del nostre país és que el Govern estudiï i valori l'aplicació d'un model d'agència de conservació i valorització turística de les coses com el Conservatorie du Littoral de França, una agència pública d'adquisició i gestió de llocs costaners i litorals d'interès natural i paisatgístic que compta amb un estatut jurídic i de fiscalitat que en garanteix el seu finançament i acció a llarg termini. Proposem doncs al Govern de l'Estat la creació d'un organisme similar per a les costes de l'Estat Espanyol.

Des de la xct creiem que la iniciativa és rellevant i necessària, i animem a membres i col·laboradors a que us hi adheriu des d'aquest formulari.Més, sobre...: xct , campanya , costas , adhesio
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies