Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

S'ha constituït un dret real d'aprofitament parcial per a la conservació de les masses d'aigua d'una finca al Lluçanès

Dijous 1 Març 2012 - 17:32

L'acord actual amb el propietari de la finca de la Font té una durada establerta en 30 anys.

Aquest mes de febrer, el Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis - Museu del Ter ha signat amb un propietari del Lluçanès un segon acord dins el Projecte pilot d’implantació de models innovadors d’acords de custòdia d’elevada seguretat jurídica, garantia de qualitat i utilitat social, finançat per Fundación Biodiversidad. Es tracta de la constitució d'un dret real d'aprofitament parcial per a la gestió de les masses d'aigua a la finca de la Font (Lluçà), com a continuació de l'acord existent per a la restauració del torrent i el pantà de Garet. L'èxit de la iniciativa anterior ha permès endegar un nou acord amb uns objectius més ambiciosos i un compromís major de les parts.

L'acord actual amb el propietari de la finca de la Font té una durada establerta en 30 anys i en aquest termini afecta als futurs adquirents de la finca en cas que se'n transmetés la propietat. Aquest és el segon acord d'aquestes característiques que es signa en el marc del Projecte pilot, després que el gener passat l'Estació Biològica del Pallars Jussà en signés un al Castell de Mur (Montsec d'Ares). L'experiència d'aquests acords, pioners en el sistema jurídic europeu, tant pel que fa a la seva signatura, formalització i inscripció, està ajudant a conèixer les seves possibilitats i encaix legal a la pràctica, tal com es preveia en els objectius del projecte pilot.

Ambdós acords han estat formalitzats en escriptura pública i els propers dies quedaran inscrits al Registre de la Propietat. Esperem que durant la primera quinzena de març es signin tres acords més dins del projecte pilot, que seran escripturats igualment i en un dels casos també inscrit al Registre de la Propietat.Imatges > Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis - Museu del Ter.
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies