Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

La xct lidera el LANDLIFE: un projecte LIFE+ d'Informació i Comunicació per impulsar la custòdia del territori a Europa

Dimarts 4 Octubre 2011 - 15:53

Té per objectiu comunicar el valor de la custòdia del territori al públic en general, a les entitats de conservació, als propietaris i a altres agents específics, com una eina eficaç i d'èxit per la conservació de la natura i la biodiversitat.

- La Comissió Europea ha atorgat a la xct un ajut LIFE+ d'Informació i Comunicació pel projecte LANDLIFE, que té per objectiu comunicar el valor de la custòdia del territori al públic en general, a les entitats de conservació, als propietaris i a altres agents específics, com una eina eficaç i d'èxit per la conservació de la natura i la biodiversitat.

- El projecte, que té un pressupost de 1.628.273 euros, i es desenvoluparà durant el període 2011-2014, està format per 5 socis: la xct, com a coordinadora, Conservatoire des Espaces Naturels du Languedoc-Roussillon (CENLR, França), Legambiente Lombardia (Itàlia), Eurosite (Europa), i Prysma (Espanya).


Aquest passat dimecres, els socis del LANDLIFE (*) s’ha reunit a Barcelona, per donar el tret de sortida al projecte i han visitat 2 iniciatives pioneres de custòdia del territori a Catalunya. Concretament s’han visitat els prats de dall del veïnat d’Esclet de Cassà de la Selva, on l’Ajuntament hi té signat un acord de custòdia amb els seus propietaris per la conversió i  manteniment d’aquests prats amb una biodiversitat botànica i faunística, i en 2on lloc s’han visitat 2 espais en custòdia dins del Programa de custòdia per a la conservació dels espais humits de la Selva  de Fundació Emys.

El projecte preveu, entre d'altres, la publicació d'un manual europeu de custòdia del territori, la celebració de la Setmana Europea de la Custòdia del Territori la tardor del 2012, la creació d'un curs online de custòdia del territori, la celebració de seminaris regionals, i un congrés europeu celebrat a Catalunya, i previst per el 2014, com a cloenda del projecte.

El projecte LANDLIFE és un reconeixement a la tasca de les entitats de custòdia, institucions i persones que treballem en favor de la custòdia del territori a casa nostra i ofereix l'oportunitat de projectar-la cap a Europa.

(*) - LANDLIFE - Impulsar la custòdia del territori com a eina de conservació en l'arc mediterrani occidental: un pla de comunicació i formació.

La custòdia del territori i la xct

La custòdia del territori s’entén com una filosofia per facilitar les iniciatives voluntàries de conservació de la natura, el paisatge i el patrimoni cultural en finques privades i municipals. Són iniciatives en què una entitat de custòdia assessora al propietari per fer una gestió de la seva finca orientada a la conservació dels seus valors i recursos.

La Xarxa de Custòdia del Territori (xct) és una organització sense ànim de lucre constituïda per entitats, institucions i persones que volen impulsar el desenvolupament i l’ús de la custòdia del territori al nostre país. La xct creu en la necessitat i en l’oportunitat de capacitar la societat civil perquè pugui tenir un paper actiu i directe en la conservació del territori.

La xct està registrada a Catalunya i es va constituir el març de 2003 a Vic, on té la seu. A més, la xct és una entitat declarada d’utilitat pública (ordre INT/3558/2006 del 26 d'octubre).
 
Més, sobre...: xct , custodia del territori , landlife
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies