Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Crònica de la X assemblea anual de la xct: "De Montesquiu +10 al 3r Pla Director de la xct, tot custodiant 25 anys el bosc de la Rovira"

Dijous 2 Juny 2011 - 23:36

Durant l'assemblea es va escollir nou Consell de membres de la xct, es va presentar la memòria anual 2010 i es van donar a conèixer els GT custòdia marina, fluvial i agrària
Divendres passat, dia 27 de maig, la xct va fer un pas mes endavant apostant per la custòdia i, tot i les dificultats del moment i del sector, va celebrar la seva assemblea de membres anual, a Sant Pau de Segúries. L’Alcalde en funcions de Sant Pau de Segúries, l’Il•lustríssim Sr. Joan Solà i Galceran, i la Directora-Gerent de Productes i serveis de la Vall SCCL, Eva Martinez-Picó ens van donar la benvinguda.

Seguidament i després d’un breu però merescut record al col•laborador Enrique Vicente, va començar l’assemblea, on, d'acord amb els estatuts de l'entitat, es va fer la presentació de la memòria i aprovació dels resultats 2010, així com del pressupost i objectius pel 2011. Seguidament els tres grups de treball de la xct, GT custòdia marina, GT custòdia fluvial i GT custòdia agrària, van fer una breu i clara exposició de les tasques que estant duent a terme.

Un altre punt de l’ordre del dia fou l’elecció del nou Consell de membres de la xct. Es va presentar una única candidatura, que va ser aprovada amb un total de 822 a favor i 20 en blanc, que corresponen a 43 entitats, 31 de les quals assistiren a l’assemblea, 8 varen delegar el vot i 4 van optar per el vot per correu. Tot seguit, el president sortint, Francesc Giró, i la presidenta entrant, Montserrat Barniol, van dirigir unes breus paraules.

Finalment, la Directora General de Polítiques Ambientals de la Generalitat de Catalunya, Marta Subirà, i el President en funcions de la Mancomunitat de la Vall de Camprodon, Josep Coma, van tancar l’assamblea, encoratjant a les entitats a seguir amb les tasques que s’estan portant a terme tot i la situació del moment.

Seguidament vam començar a posar les primeres pedres de la nova estratègia de la xct, i que ha de recollir el 3r Pla Director de la xct 2012-2016. Aprofitant la trobada de l’assamblea es va realitzar la primera sessió del procés participatiu d’elaboració del pla, conduït per X3, estudis ambientals. L’olla va bullir de valent durant els 90 minuts de què vam disposar, i a part de valorar la tasca feta en el marc del 2n Pla director, vam començar a debatre sobre els reptes que tenim com a xct per endavant, i a posar lemes que els simbolitzin i ens donin la força per a superar-los. Hi haurà més sessions participatives, i podeu seguir el procés a través del twitter @XCTcat i l’etiqueta #xct2016.

Com que la gana ja la teníem feta i els núvols eren amenaçadors, el dinar de camp el vam fer a dins el pavelló de Camprodon, però els productes seguien essent de la terra i casolans.

Després del dinar, era el torn de la sortida tècnica a la Roureda de la Rovira, que és l’espai en custòdia gràcies els participants de l’acte Montsequiu+10. Al mateix pavelló de Camprodon, mentre tots esperavem que la pluja amainés una mica, en Jaume Hidalgo, de la Diputació de Girona, ens va explicar la filosofia i els objectius del programa Selvans, per a la creació d’una xarxa de boscos madurs. Per fer-ho arriben a acords de 25 anys amb propietaris, compensant-los els drets de tala. Finalment la pluja va fer una pausa que ens va permetre de gaudir d’una passejada per la magnífica roureda.
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies