Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

El Projecte Grípia re inventa el Banc de Finques Agràries

Dimecres 1 Juny 2011 - 14:05

L’objectiu principal del projecte és facilitar el relleu generacional i la incorporació de persones joves al sector agrari

El Projecte Grípia que impulsa l’Associació Rurbans i que es va iniciar a finals del 2009 és ben viu i evoluciona. Durant aquests primers anys hem après des de la base un munt de conceptes nous i maneres de fer que ens han ensenyat i encara ens ensenyen avui, que ens hem de renovar contínuament.

Així, des de l’antic Banc de terres ara ens re inventem i ens convertim en el Banc de Finques Agràries (BFA). L’evolució va molt més enllà del canvi de nom com es pot suposar, la idea un cop vista la situació del sector des de dins ens ha permès fer una nova lectura de la situació. L’abandó de terres va lligat evidentment al tancament d’explotacions, però, quan aquestes ho fan, els ramaders propers passen a llogar els millors prats i d’aquesta manera es deixen les terres que no tenen un fàcil accés. Així a poc a poc es perden terres que van ser útils en el seu moment però que difícilment poden ser aprofitades per una nova persona que s’incorpori al sector, ja que a més a més dels problemes d’accés s’hi suma la dispersió de les parcel•les.

Sense oblidar així l’objectiu principal del projecte, facilitar el relleu generacional i la incorporació de persones joves al sector, hem vist que a més a més de terres (amb una continuïtat territorial) necessitem també poder oferir altres recursos agraris com poden ser infraestructures, maquinària, etc i un punt clau, posar en contacte les ofertes i les demandes.

Una de les novetats més importants és que explotacions de tota Catalunya ens truquen interessades en poder fer un traspàs de la seva granja i paral•lelament també sorgeixen ofertes laborals temporals.

Per fer la difusió i facilitar aquests contactes hem actualitzat el blog del Banc de Finques Agràries http://custodiagraria.wordpress.com/ on ara mateix podeu trobar dues ofertes, una d’elles per a una cessió traspàs a Amposta i l’altre una oferta de feina a Castelló, així esperem poder rebre persones interessades i poder continuar ampliant les ofertes.

El BFA amb la recuperació activa de la terra!

Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies