Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

10a Assemblea de la xct: De Montesquiu +10 al III PD de la xct, tot custodiant 25 anys el bosc de la Rovira

Dijous 5 Maig 2011 - 13:25

Després de l'assemblea ordinària s'iniciarà el procés participatiu d’elaboració del III Pla Director de la xct

En plena època de retallades i després de les eleccions municipals, la xct celebra la seva 10a Assemblea General Ordinària. Serà el divendres 27 de maig a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Sant Pau de Segúries (el Ripollès) amb la mirada posada cap al futur i pensant en el III Pla Director.

Quan encara no fa ni 6 mesos que celebràvem amb tots vosaltres els 10 anys de la Declaració de Montesquiu de la custòdia del territori a Catalunya, volem celebrar la 10a assemblea de la xct, recordant els reptes de futur assenyalats a La Pedrera i visitant la roureda de La Rovira, que gràcies a totes i tots els que veu compartir aquell moment especial, i a l’empresa CRUMA, restarà custodiada durant els propers 25 anys en record de M+10.
 
Observeu un detall!

25 (anys de custòdia de la roureda de La Rovira) = 10 (anys de la declaració de Montesquiu) + 10 (assemblees de la xct) + 5 (número màgic de M+10 i mes de l’any en que es celebra l’assemblea)

Seguint el format d’altres anys, a les 10:00 es farà la benvinguda i posteriors parlaments de l’alcalde en funcions de Sant Pau de Segúries, l’Im. Sr. Joan Solà i Galceran i la directora gerent de Productes i Serveis de la Vall SCCL. I seguidament es donarà pas a l’assemblea General Ordinària on es procedirà, d'acord amb els estatuts de l'entitat, a la renovació del consell de membres de la xct; i que comptarà amb una breu presentació dels grups de treball de la xct.

Hi estan convocats totes les organitzacions i persones membres de la xct, tanmateix, qualsevol organització o persona interessada en assistir-hi serà benvinguda, sigui o no membre. Podeu confirmar la vostre assistència a mcamps@custodiaterritori.org

A les 12:30, i en els mateixos locals, s’iniciarà el procés participatiu d’elaboració del III Pla Director de la xct, conduit per X3, Estudis Ambientals, i amb el lema “Parlem amb el territori per definir el futur de la xct: Un pla de participació innovador vinculat a l’elaboració del III Pla director de la xct 2012-2016”.

Tot seguit ens desplaçarem cap a la Roureda de la Rovira, a Camprodon on hi haurà un dinar de camp per refer forces i a les 15h. iniciar la sortida tècnica guiada per tècnics del Servei de Medi Ambient de la Diputació de Girona.

La visita a La Rovira s’emmarca en el VII Cicle de Sortides Tècniques de la xct. I visitarem aquesta roureda que forma part de l’actual Xarxa de Reserves Forestals del programa SELVANS per a la conservació de la biodiversitat a Girona promogut per la Diputació de Girona.

La Rovira és un bosc madur i com a tal constitueix un ecosistema singular per les seves característiques biològiques i per els serveis i valors ambientals que ens proporcionen, és excepcionalment ric en biodiversitat i actua com a magatzem de carboni. L’objectiu de l’acord de custòdia establert per els propers 25 anys entre el propietari i la Diputació de Girona té com a objectiu preservar el bosc per el seu elevat grau de maduresa i assegurar-ne la seva evolució natural.

Esperem comptar amb tots vosaltres en aquest acte!!
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies