Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Vine a celebrar els 10 anys de la Declaració de Montesquiu de Custòdia del Territori!

Dijous 4 Novembre 2010 - 14:49Passats 10 anys de la Declaració de Montesquiu de Custòdia del Territori (Parc del Castell de Montesquiu, any 2000), la Xarxa de Custòdia del Territori juntament amb l'Obra Social de CatalunyaCaixa celebrarem un acte commemoratiu d’aquesta fita amb l’objectiu de fer balanç de la feina feta fins el moment, donar a conèixer l’estat de la custòdia del territori a nivell estatal i al món i plantejar el nous reptes i compromisos per a continuar enfortint la custòdia del territori.

L’acte tindrà lloc el proper dijous 18 de novembre, a les 6 de la tarda, a l’auditori de La Pedrera de CatalunyaCaixa, a Barcelona. Posteriorment s’oferirà un aperitiu amb productes del mercat de custòdia. Si véns et farem un regal!

Recorda inscriure't a l'acte a través del formulari que trobaràs a www.xct.cat. I si no pots venir segueix l'acte en directe via internet a TV XCT! Fes un cop d'ull al programa que hem preparat...


10 anys treballant per la custòdia!


Trobades, reunions, projectes, convocatòries, sortides de camp, acords amb propietaris, totes aquestes paraules us sonen amb més o menys intensitat a tots i totes els que esteu vinculats al món de la custòdia, i des de fa 10 anys, a més, us sona el nom de xarxa. I per fer visible aquesta xarxa el proper 18 de novembre celebrem els 10 anys de l’acte de Montesquiu, on es constituïa un projecte de futur que va començar a caminar amb el convenciment de molts de vosaltres, que ja teníeu clar la necessitat de treballar sota el paraigües de la custòdia.

S’ha treballat fort, arreu del territori, tenint en compte les entitats i les persones que esteu i viviu intensament a cada racó. Mars i muntanyes, rierols, boscos, dunes, prats, camins, l’obaga, el solei o l’obra de la font. La custòdia s’ha estès de nord a sud dels països catalans, però també hem estat en contacte amb entitats d’arreu de l’estat, de l’euroregió, del centre d’europa, i de l’altre costat de l’atlàntic, aprenent i ensenyant com podem col·laborar per enfortir el treball diari que permet donar a conèixer els valors naturals d’on vivim i on ens movem. Tenir cura de la terra és una praxis amb llengua internacional, una necessitat vital de l’esser humà, una herència dels nostres avantpassats que a voltes sembla que haguem pogut oblidat però de ben segur, aturant una mica el ritme, ens adonem que és la condició sense excuses que ens pot permetre continuar vivint i gaudint del planeta.

Des de l’iniciativa més local fins a l’estratègia més complexa, tots els esforços son necessaris per adreçar el camí, per implicar la societat (entitats, propietaris administracions) en aquesta tasca tan agraïda i per convèncer els curiosos que és possible arribar a acords que ens permetin a tots plegats gaudir i créixer d’acord amb la terra i viure-la amb intensitat.

Felicitats a tots i ànims per seguir treballant per la custòdia!

Montse Barniol - Vicepresidenta de la Xarxa de Custòdia del Territori

Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies