Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Més de 300 persones han participat a 2 actes ciutadans paral·lels de custòdia al Vallès Occidental

Dijous 3 Desembre 2009 - 16:18

La IV Plantada Popular al torrent de la Betzuca i la zona humida de can Poncic, a Sant Quirze del Vallès, ha aplegat més de 150 persones, igual que la plantada de 2500 exemplars de vegetació fluvial autòctona al Ripoll, al seu pas per Sabadell.
Més de 150 veïns de Sant Quirze del Vallès han participat al “Fem diumenge a Can Poncic” amb activitats per totes edats

Aquest diumenge 22 de novembre, al matí, més de 150 ciutadans i ciutadanes de Sant Quirze del Vallès han assistit al "Fem diumenge a can Poncic" i han participat en la IV Plantada Popular. L'activitat organitzada per Sant Quirze del Vallès Natura convidava a tota la família, amb activitats adaptades a cada persona. Els infants han pogut participar en diferents activitats infantils relacionades amb els arbres a la zona humida de can Poncic i el adults han pogut plantar, juntament amb els infants, al voltant del torrent de la Betzuca diversos arbres i arbustos com salzes, gatells, marfulls, avellaners i arçs.

Sant Quirze del Vallès Natura desenvolupa diverses intervencions per a la conservació i millora del torrent de la Betzuca i la zona humida de can Poncic en el marc d'una proposta de custòdia del territori i des del convenciment que conservar la natura, el paisatge i el patrimoni cultural no és una responsabilitat que recau només en les administracions públiques, com sovint es pensa, sinó que la ciutadania, la societat civil i les empreses privades també poden i han de contribuir-hi.

En aquesta quarta plantada es continua plantant en part de la mateixa zona en la que ja s'han desenvolupant les anteriors plantades amb la finalitat d'anar assegurant any rere any l'èxit de la vegetació d'aquests espais amb aquestes iniciatives populars. La plantada d'aquest diumenge i la resta de propostes de conservació i millora es desenvolupen gràcies a la col·laboració de diferents patrocinadors i col·laboradors.

El matí ha acabat amb la col·locació d'un cartell a la Font de la Riba, un recordatori de la recuperació realitzada d'aquest indret d'interès naturalistic i cultural de la localitat durant l'any passat i el present i assolida gràcies a la participació de molts ciutadans i ciutadanes. Aquest cartell ha estat realitzat gràcies a la col·laboració de diversos infants de Sant Quirze del Vallès que han aportat els seus dibuixos de la pròpia Font de la Riba una vegada recuperada i que han tingut l'ocasió de participar en la col·locació del cartell. Al final de la plantada, un músic interpretant diverses peces musical al clarinet, ha conduit als participants fins a la Font de la Riba on ha estat instal·lat el cartell.

“Fes reviure el Ripoll!” aplega més de 150 persones per plantar 2500 exemplars de vegetació fluvial autòctona

El passat diumenge 22 de novembre més de 150 voluntaris van realitzar la primera plantada de vegetació fluvial autòctona del projecte “Fes reviure el Ripoll!”, un projecte de restauració ecològica del riu que impulsa l’ADENC (Associació per a la Defensa i Estudi de la Natura) entre el pas de Sant Vicenç de Jonqueres i el molí de l’Amat a Sabadell. 2.500 plançons plantats de 9 espècies diferents formen part del balanç d'aquesta actuació.

Aquesta plantada és la tercera gran actuació de restauració ecològica en el tram del projecte. Anteriorment s’havia realitzat una primera eliminació de canya americana i una neteja ciutadana de la llera del riu (completada dies més tard pel servei de manteniment del Parc Fluvial del Ripoll, de l’Ajuntament de Sabadell).

“Fes reviure el Ripoll!” preveu eliminar les espècies vegetals al·lòctones i plantar un total de 18.000 unitats vegetals en el període de quasi dos anys de durada del projecte. Es tracta de plantar herbes helòfites, arbusts, lianes i arbres seguint una distribució per mòduls amb diferents combinacions de vegetació fluvial (en aquesta ocasió joncar, sarga i aloc). En cada mòdul hi ha una espècie predominant i vàries d’acompanyants amb unes posicions i distàncies prefixades. La del 22 de novembre només és la primera plantada d'un total de 8 programades.

“Fes reviure el Ripoll!” és un projecte promogut per l’ADENC amb el suport de l’Agència Catalana de l’Aigua, de l’Obra Social Caixa Sabadell, del Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració diferents entitats sabadellenques.Text: Sostenible.cat i ADENC
Imatge: Francesc Prat
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies