Titols i resum a tot arreu
Aquesta formació organitzada pel Col·legi d'Ambientòlegs de Catalunya i la Pau Costa Foundation, constarà de 10 hores lectives durant les quals es presentaran les tècniques i oportunitats en matèria de prevenció d'incendis basada en la gestió del territori.

El primer dia es farà una introducció a l’actual visió dels incendis forestals a Catalunya, les necessitats en prevenció i la gestió del foc com a nou paradigma. Seguidament, es mostraran tres tècniques i/o pràctiques que s’estan duent a terme per tal de modificar el comportament dels grans incendis forestals a Catalunya i reduir els seus efectes. 
· Silvopastura. L’ús de ramats per reduir la biomassa i per “protegir” zones poblades.
· Modelització. Els punts estratègics de gestió com a eina d’integració del risc d’incendis forestals en el paisatge.
· Foc tècnic. La recuperació de l’ús tradicional del foc per assolir diversos objectius (gestió de biomassa, recuperació d’hàbitats, etc.) 
Ponents: Eduard Plana (Centre Tecnològic Forestal de Catalunya), Eduard Balsells (Ramats al Bosc), Jordi Pagès (Grup de Recolzament d'Actuacions Forestals (GRAF) - Bombers de la Generalitat de Catalunya). 

El segon dia s’observarà sobre el terreny la petjada d’un incendi històric de la regió central de Catalunya, s’explicarà l’execució d’una crema prescrita sobre el territori i es podran veure els seus efectes sobre la vegetació, i s’aprofundirà sobre aquestes noves eines de prevenció d’incendis forestals. La jornada estarà conduïda per professionals experts en incendis forestals: Asier Larrañaga (Grup de Recolzament d'Actuacions Forestals (GRAF) - Bombers de la Generalitat de Catalunya) i Albert Besalú (Tècnic especialitzat en incendis forestals i col·laborador de la Fundació Pau Costa).

INSCRIPCIONS: Clica aquí per anar al formulari d'inscripció

 Per a més informació consulta el programa del curs.

Aquesta iniciativa ha estat, en part, finançada pel projecte FIREfficient, de Protecció Civil de la UE del qual la Pau Costa Foundation és soci.
Durada: 15/10/2015 - 16/10/2015
Límit d´inscripció: 01/10/2015
Preu: 40€, 60€, 70€, 100€, 130€
Data: 15/10/2015
Localització: Barcelona i Avinyó
Contacte: Fundació Pau Costa
Cost: A consultar
Més info...: Pàgina web de l'esdeveniment

Activitats previstes