Titols i resum a tot arreu
És un tòpic freqüent pensar que en la distribució de rols i funcions en una economia mundialitzada, toca als països menys “desenvolupats” la funció productora agrícola i ramadera, mentre les visions sostenibilistes aposten pel consum Km 0.

Per la seva banda, Europa defensa i estableix una política de protecció i regulació agrícola i ramadera als seus països membres. La PAC va començar com una forma d’incrementar la productivitat, assegurar un nivell de vida equitatiu a la població agrícola i garantir la seguretat de l’abastament a preus raonables. Els canvis a la UE l’han portat a corregir o compensar desequilibris de producció i de preus, en funció de la productivitat. La darrera proposta de reforma la vol condicionar només a l’extensió conreada i vol imposar condicions “verdes” o ecològiques en la seva producció. Tot plegat posa el pagès com a conservador necessari del territori, alhora que com a potencial principal depredador, segons els processos i productes que empri. Agent i víctima alhora.

Les característiques ecològiques i econòmiques de cada país membre de la UE, porten a una confrontació de visions i interessos, no sempre explícits ni manifestos, que dificulten un acord raonable i ecològic.

Emeric ANGUIANO, Gestor de programes de la Unitat de Desenvolupament Rural a Espanya i Portugal de la Comissió Europea
Què planteja globalment la PAC de la UE?
 
Alicia VILLAURIZ, Vocal Assessor de la Secretaria General d’Agricultura i Alimentació del Ministerio de Alimentación, Agricultura y Medio Ambiente
Quina és la política i prioritats del govern espanyol? Pot ser unitària?

Joan MIER, Coordinador d'Assumptes Comunitaris i Relacions Exteriors del departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya
Catalunya està còmoda o incòmoda amb la PAC?  PAC i manteniment dels boscos

Aniol ESTEBAN, Cap d’Economia Ambiental de la New Economics Foundation
Com encaixa la PAC amb les tendències i pràctiques de la globalització econòmica?

Moderadora: Virgínia DOMINGO, Presidenta del Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya

Per participar és necessari inscriure's (inscripció gratuïta).

Data: 16/05/2013
Hora: 18 : 30
Localització: Edifici La Pedrera, Barcelona
Contacte: Fundació Fòrum Ambiental
Telèfon: 93 233 26 52
Cost: Gratuït però amb inscripció prèvia
Més info...: Pàgina web de l'esdeveniment
Més, sobre...: xct , custodia del territori , pac , conferencia

Activitats previstes