Titols i resum a tot arreu
SELVIA: AGRICULTURA ECOLÒGICA DE PROXIMITAT PER LA CONSERVACIÓ DE LA BIODIVERSITAT
        
Data: 13 d’octubre de 2012
Horari: de 9:30 a 14:00
Punt de trobada: Fundació Emys (Ctra. Santa Coloma 12 1r 1a, Riudarenes, la Selva) mapa
Aforament màxim: 25 persones (Cal inscripció a agraria@custodiaterritori.org)


A la sortida es visitarà el projecte Selvia, liderat per a la Fundació Emys, pel foment de l’alimentació ecològica de proximitat, de qualitat i amb valor afegit. Amb l'idea de fomentar una economia lligada a les produccions agrícoles i ramaderes es posen en marxa dues figures:

- La Cooperativa Agroecològica de la Selva, una agrupació de productors ecològics de la Selva i els voltants que es comprometen, mitjançant un conveni de custòdia a conservar la biodiversitat dels espais cultivats.
- Alhora, amb la intenció de fomentar la traçabilitat i la màxima qualitat en l'alimentació ecològica, l'Associació de Consumidors Econselvia, enfocada al consum de productes de la Cooperativa i que alhora desenvolupa una tasca de formació i assessorament al consumidor.

PROGRAMA

9:30h- Trobada a la seu de la Fundació Emys (Riudarenes).

10:00h- Visita a l'Hort de la Selva: Visita als productors amb el tècnic del projecte i un voluntari jurídic de la Fundació Emys per descriure'ns el model de conveni de custòdia desenvolupat, la percepció dels productors i els valors de conservació.

11:30h- Pausa cafè amb de Sorrencs ecològics.

12:00h- Visita a Can Moragues.

12:30h- Cas pràctic de brainstorming conjuntament amb el voluntari responsable del projecte CanMoraguesMMXII de gestió sostenible ideal de la finca per la compatibilització dels usos previstos.

13:30h- Degustació de productes ecològics de Selvia.

14:00h- Dinar de pícnic ecològic preparat per Can Llonga (opcional, entre 12 i 15 € demanar-ho en el moment de la inscripció).

Consulteu el programa detallat per a més informació de la sortida i el projecte.

La sortida està organitzada pel Grup de Treball de Custòdia Agrària.
Data: 13/10/2012
Hora: 09 : 30
Duració: 5 Hores 
Localització: Riudarenes
Contacte: agraria@custodiaterritori.org
Cost: Dinar optatiu

Activitats previstes